Medi ambient

L'Ajuntament d'Alcoi haurà de modificar el projecte de remodelació de la Rosaleda

L'última resolució del Tribunal Superior de Justícia posa de manifest que el projecte elegit pel consistori no compleix la sentència

La Sala també reprova durament l'actitud capciosa de l'Ajuntament

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha resolt l'incident que havia plantejat la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d'Alcoi en relació amb l'execució de la sentència que obliga a reposar la zona verda de la Rosaleda.

L'alt tribunal dóna la raó al grup ecologista en dos qüestions fonamentals, que obligaran a refer el projecte de remodelació de la Rosaleda aprovat per l'anterior Govern municipal del Partit Popular, i que l'actual Govern volia dur a terme.

La primera és la relativa a la superfície total de la zona verda, sobre la qual s'han de calcular els estàndards de qualitat exigibles. L'Ajuntament, en contra del que la sentència ja havia establit, pretenia ara descomptar de la superfície de la zona verda l'àrea ocupada per les voreres, pels accessos al garatge i pel quiosc. Davant d'aquesta absurda pretensió, defensada per l'arquitecte municipal i assumida per les autoritats locals, el Tribunal ha establit que la superfície de la zona verda és de 3.269 metres quadrats.

El Tribunal també accepta que és inqüestionable que dos parterres i dos jardineres, que sumen una superfície de 146,12 m2, no compleixen les exigències mínimes per a ser computats per a complir el requisit sobre la superfície mínima amb capa de terra a la mateixa rasant que el terreny circumdant.

La conseqüència d'aquestes dos decisions del TSJ és la confirmació que el projecte de remodelació que es va adjudicar i que anava a executar-se no compleix la sentència, ja que ni tan sols arriba a la superfície mínima amb capa de terra de 0,8 metres apta per a enjardinament.

La Carrasca-Ecologistes en Acció considera que aquest nou acte del TSJ demostra que haguera sigut una temeritat licitar el projecte de remodelació tal com estava plantejat, ja que s'haurien malgastat temps i diners en unes obres inútils que després s'haurien d'haver desfet. Per la mateixa raó, el col·lectiu ecologista espera que el Govern municipal rectifique la seua actitud i busque una solució que sí que complisca la sentència i que aprofite per retornar a Alcoi una zona verda de qualitat.

Els ecologistes també demanen “que el Govern municipal complisca l'obligació legal d'exigir les responsabilitats patrimonials de les autoritats i tècnics que van permetre l'execució d'un projecte d'aparcament manifestament il·legal. Els plats trencats no els ha de pagar el poble d'Alcoi, sinó els responsables”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.