Medi ambient

Ontinyent solta 25.000 insectes per lluitar de forma natural contra les plagues

L'actuació coordinada per la Regidoria de Parcs i Jardins compta amb la col·laboració de l'alumnat de diversos centres educatius

El Govern d'Ontinyent, a través de la regidoria de Parcs i Jardins, està portant a terme una actuació de control biològic de plagues que permet no haver d'utilitzar productes químics per protegir les plantes.

En concret, està procedint-se a la solta de 25.000 exemplars de 4 espècies depredadores, que en alguns casos poden devorar fins a 100 pugons al dia, controlant les plagues en poc de temps.

El regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, explicava que “es tracta d'un sistema que ens permet evitar tractaments amb productes químics, amb la tranquil·litat que això dona en llocs on habitualment juguen els xiquets i xiquetes, com són els parcs públics i els col·legis”.

En concret, la solta s'estén enguany als Col·legis Públics Martínez Valls, Bonavista i Lluís Vives, així com al Parc del Llombo.

L'actuació està sent realitzada per l'empresa Vivers la Baronia, concessionària del manteniment dels parcs i jardins de la ciutat, que aquest matí procedia a realitzar una solta d'estos insectes al Col·legi Públic Bonavista, on els propis alumnes participaven de la mateixa, aprofitant així per dur a terme una activitat d'educació ambiental.

Manuel Cuesta afegia que “apostar per aquest tipus de sistema de lluita contra les plagues és contribuir a la reducció de l'ús dels productes químics al nostre medi ambient”. Front els riscos de les substàncies que s'empren als plaguicides químics, “la nul·la toxicitat i l'absència de perjudicis per la salut de les persones fa encara més rentable aquest sistema”, destacava el regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.