Medi ambient

medi ambient

La instal·lació de pantalans al Fluvià es posa en dubte

L'Ajuntament de Sant Pere Pescador respon a l'anunci del promotor de Fluvianàutic, que pretén fer la base nàutica a l'octubre

Es considera que necessita tramitar una altra concessió

L'Ajuntament de Sant Pere Pescador va voler respondre ahir a les manifestacions del promotor de Fluvianàutic, Víctor Latorre, que va manifestar el cap de setmana passat, en declaracions a l'agència ACN, la voluntat de començar els treballs per habilitar la base nàutica a la Gola del Ter el pròxim mes d'octubre, tot defensant la idea que el que vol fer només és regularitzar una activitat que ara presten unes empreses qualificades per ell com a “pirates”.

La seva empresa promotora, que té la concessió de la làmina d'aigua fins al 2042, preveu habilitar-hi 550 amarradors –per a embarcacions d'un màxim de 9 metres d'eslora–, arreglar canals i voreres existents, reparar una dàrsena trencada i instal·lar els pantalans que el propietari, assegura fa mesos, ja té encarregats.

L'Ajuntament, en una nota escrita que va fer arribar a tots els mitjans de comunicació, afirmava que l'aprofitament de la làmina d'aigua dels canals amb la instal·lació de pantalans requereix la tramitació d'una concessió nova, que no s'està tramitant. S'assegura també que l'Ajuntament està esperant una resolució de la Generalitat respecte a la compatibilitat urbanística i l'autorització, si fa falta, del projecte de rehabilitació de les dàrsenes i dels canals del Fluvià Nàutic.

L'Ajuntament, que presideix el republicà Jordi Martí, assegura també en la nota que no està tramitant cap pla especial i reclama a la Generalitat que aclareixi jurídicament i “d'una manera expressa” la compatibilitat dels usos i aprofitaments que es proposen amb el planejament municipal i supramunicipal vigent”.

El projecte complementari a la base nàutica presentat fa més d'un any pel promotor Víctor Latorre preveia una sèrie d'equipaments de tipus càmping.

En aquest sentit, l'Ajuntament demana a la Generalitat que especifiqui si treballa en una modificació normativa que permeti nous càmpings a primera línia de mar i reitera amb fermesa que és fals que l'Ajuntament treballi en la modificació del pla general urbanístic municipal i recorda que el vigent prohibeix fer més càmpings a la zona.

L'advertència més clara que fa l'Ajuntament és que aturarà “de manera immediata” qualsevol obra, treball, instal·lació o col·locació que es realitzi sense autorització “o el títol habilitant corresponent”.

L'Ajuntament, que només s'ha volgut expressar sobre el tema a través de notes en els últims mesos, demana prudència als mitjans de comunicació, que es tracti el tema de manera rigorosa, que es contrasti la informació i, sobretot, “que no es menteixi conscientment”.

Per altra banda, en la nota de l'Ajuntament s'assegura que la posició de l'equip de govern és “de neutralitat” i que a ells només els mou la necessitat “d'aclarir què es pot fer a la zona i quina tramitació cal seguir “ abans de prendre cap decisió política.

LA XIFRA

550
amarradors.
Aquest és el nombre d'amarraments previstos que vol instal·lar el promotor de Fluvianàutic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.