Medi ambient

MEDI AMBIENT

Crítiques al projecte nou de la planta de residus de Forallac

Els opositors diuen que incompleix preceptes aprovats pel Parlament

L'alcalde respon que s'ajusta als requisits

Una dotzena d'associacions ambientalistes i veïnals de Forallac sostenen que la presentació d'un projecte nou per a la planta de tractament de residus prevista al municipi incompleix els preceptes aprovats al març al Parlament de Catalunya. En concret, els grups de l'oposició de la cambra van aprovar una resolució en què es demanava aturar el projecte per la seva proximitat al jaciment arqueològic dels Clots de Sant Julià. I, també amb suport de CiU, que s'informés amb transparència la població i que es complís el pla territorial sectorial de gestió d'infraestructures i residus municipals de Catalunya, que no preveu la construcció de l'equipament.

Els crítics qüestionen que Servitransfer hagi tornat a presentar el projecte i que la informació pública, que va finalitzar el 9 d'agost, s'hagi limitat a la possibilitat de consultar l'expedient al consistori.

L'alcalde el defensa

Per la seva banda, l'alcalde, Josep Sala, lamenta que els centenars d'al·legacions difícilment es poden contestar, “perquè no s'ajusten a la realitat del projecte: ni es tracta de cap macroplanta ni està previst que hi funcioni cap incineradora”. Pel que fa al nou projecte, l'alcalde explica que s'hi han incorporat els preceptes exigits per Medi Ambient i Urbanisme de la Generalitat.

Sala també sosté que els opositors del poble són minoria i que la majoria d'al·legacions provenen de ciutadans d'altres punts de Catalunya, una possibilitat permesa per la llei però que “moralment” posa en qüestió.

Sala no entén que la Bisbal al·legui

L'alcalde xifra en una trentena les al·legacions que han registrat els veïns. I respecte de les que han arribat de fora del terme, qüestiona la presentada pel govern de la Bisbal. “Em sap greu que hagin remès l'al·legació sense ni tan sols haver-ne parlat en persona”, critica. I creu que no té sentit que el municipi veí s'oposi a la nova planta mentre els seus camions duen residus a l'existent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.