Medi ambient

Paterna ha superat els nivells màxims d'ozó sense avisar la ciutadania

L'oposició valencianista exigeix que s'informe amb un ban i que siga visible en el web municipal quan se superen els nivells permesos per la Unió Europea

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que el Partit Popular “fa un doble joc amb el medi ambient”. Mentre el regidor Manuel Palma diu que quan es tinguen diners ja es pensarà en verd, l'edil Lázaro Royo va presumint de medalles que encara no han arribat per la bona gestió mediambiental i del camí en verd que aparenta haver encetat el consistori.

Però la realitat és una altra perquè quan en agost els nivells d'ozó van passar el límit permés per la Unió Europea, ningú va sentir parlar de l'avís de risc per a la salut. Per molt que diguen que la información es pot veure al web municipal, un avís d'aquestes característiques ha d'arribar a tota la població, tinga o no accés a la xarxa.

Però de nou “estem davant d'una manera d'actuar que demostra la despreocupació del PP sobre la greu pujada de la contaminació al municipi i els riscos per a la salut pública”, en opinió de Compromís per Paterna.

Segons el regidor Ramón, “l'equip de govern podia haver actuat fent algun ban amb megafonia, donat que l'avís està molt amagat al web, convertint-se en invisible del tot”.

Per a la coalicií denunciant, aquest anunci hauria d'estar tot l'estiu en un banner a la pàgina principal, ja que “estem parlant de tindre cura de la salut de les persones, en concret de xiquets i persones majors que poden patir malalties respiratòries o veure agreujades les ja existents per la contaminació”.

Paterna ha superat sis vegades en agost els nivells d'ozó permesos per la Unió Europea. De fet, a les 11hores d'ahir al matí Paterna tenia 126 micrograms per metre cúbic d'ozó, superant el nivell de 120 que permet la UE. I sense noticia d'avisos al web municipal ni res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.