Medi ambient

“La Española” d'Alcoia reconeix que fa vessaments il·legals

Accepta aquesta fet en la reunió mantinguda entre representants de l'empresa i membres d'esquerra Unida

El Coordinador d'EU d'Alcoi, Diego Fernández, ha explicat aquest matí que els representants de “La Española” van reconèixer, durant la reunió amb la formació d'esquerres, la reiterada infracció de l'Ordenança Reguladora de Vessaments d'Aigües Residuals a la Xarxa de Clavegueram vigent des del 2002.

Segons explica Fernández “els vessaments il·legals demostren que l'empresa no és, en absolut, respectuosa amb el medi ambient i amb la legislació vigent”, per això es pregunta “per què hem de creure que aquesta situació canviarà després del pretès trasllat de les instal·lacions industrials”.

El portaveu de la formació d'esquerres considera que les explicacions oferides per l'empresa “no són gens satisfactòries, diuen que amb el trasllat faran les inversions necessàries, però el que sabem a hores d'ara és que incompleix la normativa i no es tracta d'una cosa aïllada. Contaminen per sobre dels paràmetres permesos i aquest risc és inassumible a La Canal perquè parlem d'una zona especialment vulnerable, tal i com demostren tots els estudis existents no tendenciosos”.

Per últim, el coordinador de la formació d'esquerres considera un “xantatge impropi” amenaçar amb anar-se'n a Sevilla si no es reclassifiquen els seus terreny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.