Medi ambient

Banyeres de Mariola comptarà amb més contenidors soterrats

L'objectiu és fomentar la recollida selectiva i la sosteniblitat

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola ha aprovat en l'últim plenari extraordinari la sol·licitud d'inclusió de l'obra “Instal·lació de contenidors soterrats en diversos carrers de la població”, dins del Pla Provincial per a les Obres i Serveis de Competència Municipal de la Diputació d'Alacant per a l'exercici 2015. El projecte té un pressupost de 250.442 €, i la subvenció que se sol·licita és del 70%, és a dir, 175.309 €, comprometent-se l'Ajuntament a aportar els 75.132 €, que corresponen al 30% restant del cost de l'obra.

La sol·licitud, aprovada per unanimitat en un sol punt de l'ordre del dia, contempla la instal·lació de 31 contenidors soterrats per a l'arreplegada selectiva de vidre, cartó, envasos i matèria orgànica en diversos punt de la localitat on es concentra un major nombre d'habitants i en zones on actualment hi ha contenidors en superfície i que disposen de bon accés per als camions de recollida.

La capacitat màxima dels contenidors serà de 4 m3 per a envasos, plàstics, paper-cartó i orgànica, i de 3 m3 per als contenidors de vidre. En esta ocasió els contenidors no incorporen mitjans electrònics, per la qual cosa, a més de tindre un menor cost d'adquisició, s'entén que també tindran un menor cost de manteniment.

Per a l'equip de govern, aquests contenidors «dignifiquen l'entorn recuperant l'espai urbà per a altres usos i minimitzen l'impacte visual, s'eviten mals olors, són més higiènics, milloren l'accessibilitat i fomenten la sostenibilitat amb el foment de la recollida selectiva».

Manca de respecte

Pere Rossell

Els ajuntaments han de vetllar pel compliment d ela norma i més encara quan es tracta de potenciar la cultura autòctona, que coincideix a ser la cultura menystinguda o, si més no, minoritzada.

També en el camp d ela recollida de fem, la llengua hauria d'haver estat present i no ho està. A Banyeres de Mariola, no es produeix “basura” sinó fem; no produïm “envases”, sinó envasos , com tampo no s'hi fa ”cristal” sinó vidre.

Això no ho ha tingut en compte el nostre ajuntament i això és una manca de respecte flagrant per quan que incompleix la llei d'ús i ensenyament del valencià i l'obligació de les administracions públiques de potenciar la nostra cultura,la nostra llengua i la nostra manera d'entendre la vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia