Medi ambient

Sant Pere obliga a reobrir un camí públic a la desembocadura del Fluvià

L'alcalde va presentar dijous una denúncia als Mossos i ahir va fer un decret perquè la via fos reoberta

El promotor d'Illa del Fluvià hi havia restringit el trànsit rodat

L'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, ha fet reobrir un camí públic de la desembocadura del Fluvià on s'havia restringit el trànsit rodat. Segons va explicar ahir Martí a aquest diari, en detectar que s'havia tancat un camí públic, va signar un decret d'alcaldia per fer-lo reobrir i ahir mateix es va notificar als guardes de camp que s'havien situat a la desembocadura del Fluvià que obrissin el pas. En canvi, no es va poder notificar el decret al propietari d'Illa del Fluvià, Víctor Latorre, que havia contractat la seguretat per impedir que s'entrés en cotxe a la zona, perquè no era al terreny.

A més, l'Ajuntament de Sant Pere, a instàncies de l'alcalde, ha presentat una denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Roses pel tancament d'aquest camí públic, perquè es trameti a la fiscalia. “El jutge decidirà. Haurà de dirimir si hi ha algun delicte o falta”, diu l'alcalde. Jordi Martí també diu que espera que la restitució del domini públic i la reobertura del camí siguin “unes mesures definitives”. Tot i això, ahir explicava que, si més no per ara, s'ha “aconseguit restablir-ho”. L'alcalde denuncia un “perjudici als veïns que volen circular en aquella zona i a activitats com l'escola de vela, a qui va a la platja o a qui fa pesca recreativa als canals”.

Aquest no és el primer cop que l'alcalde de Sant Pere actua arran de la posada en marxa d'Illa del Fluvià, que promou Víctor Latorre. Jordi Martí assegura que el propietari “actua com si fos administració, com si fos l'autoritat” i qualifica la situació d'“atzucac”, de “sainet” i de “comèdia sense gràcia”. Per la seva banda, Víctor Latorre assegura que pot restringir l'accés rodat a la zona perquè hi ha un article del Pla Especial dels Aiguamolls de l'Empordà que prohibeix el trànsit de vehicles en aquell espai. Diu que té el vistiplau del parc i de la Guàrdia Civil. Amenaça de presentar una querella criminal contra l'alcalde de Sant Pere Pescador, a qui acusa de “prevaricar” i de “violar la llei” amb els decrets que ha signat. El Departament de Medi Ambient no s'ha pronunciat sobre la problemàtica a la zona, que està dins el Parc Natural dels Aiguamolls.

LA DATA

04.09.14
a instàncies de
l'alcalde de Sant Pere Pescador, es va presentar denúncia als Mossos pel tancament d'un camí.

LA FRASE

Hem presentat una denúncia als Mossos perquè es trameti a la fiscalia per tancament de camí públic
Jordi Martí
alcalde de sant pere pescador


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia