Medi ambient

Neteja del riu Sió a Balaguer per evitar riuades

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha començat aquesta setmana la neteja del riu Sió a l'altura de Balaguer. Es tracta d'una actuació sol·licitada per l'Ajuntament de Balaguer, que va alertar la confederació del mal estat del llit i la riba del riu. La riba del Sió està en aquest punt plena de vegetació, amb branques i arbres caiguts, fang i pedres. A través d'un comunicat, el regidor d'Obres i Serveis, Miquel Vendrell, ha explicat que la intervenció és necessària per evitar desbordaments del riu en cas de riuades: “Hi ha trams en què la llera està completament taponada, la qual cosa podria provocar problemes en cas d'un augment sobtat del cabal del Sió”, ha precisat el regidor.

Una altra de les conseqüències de l'acumulació de restes vegetals al riu és l'enfosquiment de l'aigua quan plou, sobretot a la zona de l'aiguabarreig amb el riu Segre, a prop de la seva entrada a la ciutat. Les feines de neteja s'efectuaran al llarg de la pràctica totalitat del tram del Sió al seu pas per Balaguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia