Medi ambient

Fre a l'abocador de residus de Pinell de Brai

La CUTE denega el pla especial que havia de permetre la instal·lació

També frena la planta d'Ulldecona

La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) tomba la instal·lació d'un dipòsit controlat de residus a Pinell de Brai. En la reunió celebrada aquesta setmana a Móra d'Ebre, la CUTE va denegar el pla especial que havia de permetre aquesta instal·lació. Ho va fer a partir d'un informe de l'Agència Catalana de Residus. “Aquest document, molt rellevant, assenyala que aquest dipòsit de residus no estava previst en el pla de desenvolupament del govern”, va argumentar el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, tot explicant que “s'ha pres l'acord de denegar aquest pla especial i, per tant, de tancar definitivament la tramitació d'aquest document urbanístic que havia de fer factible el futur dipòsit”. Segons va assenyalar Serra, tenint en compte l'informe de l'Agència Catalana de Residus, també es va optar per no donar resposta a les al·legacions.

La planta d'Ulldecona

La CUTE també va tractar sobre la instal·lació de la planta d'asfalt a Ulldecona, que té l'activitat aturada per un decret d'alcaldia en espera de la llicència d'obres i la llicència ambiental. La CUTE havia d'aprovar la llicència d'obres, però va suspendre el tràmit, perquè l'empresa ha d'acreditar una superfície mínima de terrenys per poder dur a terme l'activitat on està.

Arran d'aquesta decisió, l'endemà mateix –divendres–, l'Ajuntament d'Ulldecona va decidir iniciar una ronda de converses amb l'empresa que gestiona la planta, Durantia Infraestructuras, perquè traslladi la producció de conglomerat asfàltic al polígon industrial de Valldepins. En un comunicat, l'Ajuntament va recordar que no és una denegació, sinó una suspensió mentre no s'acrediti el compliment d'aquest requisit.

La suspensió s'ha acordat fins que l'empresa acrediti tenir una parcel·la de 50.000 metres quadrats. És per això que, l'Ajuntament ha decidit iniciar gestions per negociar amb l'empresa perquè accepti traslladar la instal·lació al polígon de Valldepins en lloc de la pedrera d'Ulldecona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia