Medi ambient

Instal·len fanals solars autoregulats a Sant Gregori

Emeten més llum a primera i última hora de la nit per estalviar bateria i disminuir la contaminació lumínica

L'Ajuntament de Sant Gregori ha instal·lat quatre fanals solars en una zona que fins ara no tenia il·luminació al poble de Constantins, un dels set que formen el municipi. En concret s'han instal·lat al trencant del poble de Constantins amb la GI-532, a l'àrea de contenidors de recollida selectiva, al pont del torrent de Riderou i a l'encreuament de la pujada de l'església on també para l'autobús escolar.

Són fanals amb il·luminació LED que funcionen de manera exclusiva amb l'energia de les plaques solars. “Els fanals autoregulen la llum al llarg de la nit”, explica l'alcalde del municipi, Quim Roca: “Al vespre i a la matinada, en què hi ha més moviment, la llum és més intensa, però durant les hores centrals de la nit baixa la intensitat. Aquest funcionament autoregulat ajuda a estalviar energia de les bateries que duen els fanals, alhora que redueix la contaminació lumínica nocturna.”

L'alcalde diu que amb aquest sistema “es guanya eficiència”. Admet que són llums més cars, però hi afegeix que “a la llarga acaben suposant un estalvi, perquè no consumeixen energia de la xarxa elèctrica”.

Tot i que per ara només se n'han instal·lat quatre, la intenció del consistori és ampliar de manera progressiva aquests punts de llum a la mateixa zona de Constantins. La inversió que s'ha fet ara ha estat de 7.350 euros.

LA XIFRA

7.350
ha costat
la instal·lació dels fanals. L'Ajuntament vol continuar posant-ne perquè suposen un estalvi a llarg termini.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia