Medi ambient

Medi ambient

Aus que fan vida al port

Publiquen la ‘Guia de les aus del Port de Tarragona', que recull les 92 aus més habituals

La zona acull la tercera colònia del Mediterrani de gavines corses, a més d'espècies com ara àguiles calçades, mussols i falcons pelegrins

Des de temps pretèrits, el Tarragonès ha estat una zona de pas d'aus migratòries que viatgen de nord a sud buscant unes temperatures més suaus. Avui en dia, la desembocadura del riu Francolí, el port de Tarragona, els aiguamolls de la platja dels Prats a la Pineda i els Muntanyans de Torredembarra continuen oferint a les aus migratòries un lloc de descans en els seus llargs viatges. El port de Tarragona ha anat guanyant terreny al mar, ampliant constantment les seves instal·lacions, un fet que ha propiciat la creació d'un espai tranquil i segur per a multitud d'aus de diferents espècies. Aquestes s'han adaptat a les transformacions de la infraestructura i han aprofitat les oportunitats que ofereix l'espai portuari per a la seva supervivència.

Per tal de mostrar l'ampli ventall d'espècies que hi habiten, el Port de Tarragona va presentar dimarts passat la Guia de les aus del Port de Tarragona, un llibre que dóna a conèixer el gran valor natural del port, on es poden visualitzar més de dues-centes espècies d'aus que hi viuen de manera permanent o que hi estan de pas. Durant la presentació, el responsable de medi ambient del Port de Tarragona, Albert González, va explicar que és necessària la divulgació d'aquestes espècies d'aus, perquè molta gent desconeix tota aquesta riquesa natural que té el port. El responsable de medi ambient també va explicar que aquesta guia “realçar la feina que estan fent els companys de medi ambient del port”. González va remarcar que les aus migratòries s'han adaptat molt bé al port de Tarragona, que ha esdevingut una zona de pas d'aquestes espècies, i també va destacar el reforç gràfic de què disposa la guia.

Per la seva banda, Antonio Peco, tècnic de medi ambient del Port de Tarragona, va explicar que Tarragona és una zona de pas d'aus migratòries que vénen del nord d'Europa cap al sud. Segons Peco, “el port és una infraestructura que proporciona a les aus migratòries grans esplanades, la possibilitat de descansar, alimentar-se i gaudir de certa tranquil·litat”, tot destacant que el port de Tarragona és visitat per multitud d'espècies, com ara àguiles calçades, mussols i falcons pelegrins, entre moltes d'altres. El tècnic de medi ambient va explicar també que el port és la tercera colònia de la Mediterrània de gavines corses, una de les espècies més escasses del món.

La guia inclou una fitxa de les 92 espècies d'aus més habituals al port de Tarragona, acompanyades d'unes fotografies d'altíssima qualitat a càrrec del naturalista Ferran Aguilar. El llibret inclou un text explicatiu senzill i una fitxa tècnica sobre els animals: l'alimentació, els costums i diferents curiositats. El material gràfic que acompanya la guia va trigar anys a recopilar-se i, posteriorment, es va sotmetre a una selecció. D'aquesta manera, el suport gràfic de la guia és un reforç més que significatiu.

La directora de relacions institucionals i comunicació del Port de Tarragona, Montse Adan, va destacar el compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient del port. En aquesta línia, Adan va explicar que aquesta guia té una funció didàctica i que des del port volen “conscienciar sobre la necessitat de conservar el medi i donar a conèixer la vida que hi ha al port”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.