Medi ambient

L'Ajuntament d'Amposta s'alia amb la PDE per defensar el cabal ecològic

Per primera vegada en quinze anys, l'administració local treballa amb el moviment social

El consistori s'ofereix per liderar el front institucional

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va ser rebuda ahir per primera vegada pel govern local d'Amposta. Han calgut quinze anys de lluita del moviment social i un canvi polític a l'Ajuntament ampostí, on CiU va perdre la majoria absoluta en les passades eleccions municipals i ara governa Esquerra d'Amposta-ERC (i també ICV anava a la llista). “El canvi de govern implica un canvi en la política institucional que hem volgut escenificar amb una recepció a la PDE”, va manifestar l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. I encaramés: l'Ajuntament ampostí s'ha ofert per liderar el front institucional en defensa de l'Ebre, un front que la PDE ha reclamat que s'active en reiterades ocasions. “La voluntat d'aquest govern és donar suport absolut a la batalla en defensa de l'Ebre i estem disposats a liderar des del Delta aquesta pugna”, va dir Tomàs.

Tot i que la ciutadania d'Amposta sempre ha estat al costat de la PDE i és a la capital del Montsià on s'han fet les mobilitzacions més multitudinàries en contra del transvasament (en són exemples la del 2000, just quan s'iniciava la lluita contra el PHN o la del 2008, en plena crisi per la sequera a Barcelona), l'Ajuntament no col·laborava amb la PDE. “És un moment històric; després de quinze anys tenim el suport de l'Ajuntament, un suport que mostrarà que la gent d'Amposta sempre ha estat al costat de la PDE”, va assenyalar la portaveu de la PDE, Susanna Abella.

La primera acció que farà el govern ampostí per mostrar aquest canvi de rumb serà l'aprovació d'una moció en el ple ordinari del 27 de juliol vinent, en què es donarà suport a la proposta de cabal ambiental aprovada per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre. “Serà la punta de llança per començar a treballar en defensa del riu”, va apuntar l'alcalde.

Per la seua banda, la PDE sosté que és molt important que els ajuntaments i els consells comarcals de l'Ebre pressionen l'Estat i la Generalitat perquè el pla de conca de l'Ebre respecte el Delta. Un front institucional que creuen que també hauria de lluitar pel reequilibri territorial i ser el màxim transversal possible.

LES FRASES

Hem volgut escenificar amb una recepció a la PDE el canvi en la política institucional
Adam Tomàs
ALCALDE D'AMPOSTA
La gent d'Amposta sempre ha estat amb la PDE, però mai havíem tingut suport de l'Ajuntament
Susanna Abella
PORTAVEU DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'EBRE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia