Medi ambient

Una plaga de mosquits genera queixes veïnals a la Ràpita

Veïns i turistes expliquen que la presència dels insectes és més intensa que anys enrere

El focus es podria situar a la zona protegida de la punta de la Banya

Amb més virulència i intensitat que durant estius anteriors. Així és com han percebut, tant els veïns com els turistes, la plaga de mosquits que en les darreres setmanes ha afectat tot el terme municipal de Sant Carles de la Ràpita. Sembla que el focus del problema se situa a la punta de la Banya, una zona on no es poden dur a terme fumigacions perquè està protegida.

Aquesta condició, però, no ha minvat el malestar entre els veïns i els turistes, que reconeixen que durant aquest estiu hi ha més presència d'insectes que en anys anteriors. El rapitenc Víctor Espuny, que afirma que ja estan “acostumats als mosquits”, també explica que “enguany no n'hi ha hagut prou amb l'única fumigació que han fet i la gent es continua queixant molt de les picades”. Espuny critica que, davant la situació, “l'Ajuntament encara no ha fet res”. A més, hi afegeix que ha tingut problemes amb els seus dos gossos, que han estat afectats per les picadures.

L'estiuejant Jordi Ferrer, procedent de Barcelona, assenyala: “M'he hagut de canviar de lloc per llegir el diari, perquè els mosquits no paraven de picar-me al passeig marítim.” Ferrer hi afegeix que mai havia viscut una situació així a mig matí i durant l'estiu.

El mateix reconeix el jove Xavi Reverté. Segons el rapitenc, “els casos de major presència de mosquits van tenir lloc a la plaça de bous durant les festes”. Reverté, que s'encarrega d'un esplai infantil, hi afegeix que “cal estar untant amb repel·lent els xiquets a cada moment”.

LA FRASE

M'he canviat de lloc per llegir el diari perquè els mosquits no paraven de picar-me al passeig
Jordi Ferrer
Estiuejant

Menys ocupació, però satisfacció per les bones xifres

Sant Carles de la Ràpita va registrar durant el juliol una ocupació turística del 75%, quinze punts per sota del mateix període de l'any anterior, quan la xifra es va situar entorn del 90%. És tracta d'un indicador que, tot i anar a la baixa, ha estat valorat positivament pels responsables de l'àrea de Turisme del poble. La coordinadora de l'oficina de turisme, Rosa Rochet, va destacar ahir que “la xifra és positiva perquè la Ràpita continua sent una destinació turística en aquest temps en el qual el públic està canviant la forma de gaudir de les vacances”. A més, Rochet hi va afegir: “Estem molt satisfets perquè detectem la vinguda de turistes molt joves que s'interessen per una oferta més relacionada amb el medi ambient.”

En xifres absolutes, l'oficina municipal de turisme va registrar un total de 5.200 visites durant el mes de juliol. I el ritme no decau durant aquests dies, en els quals hi ha un degoteig constant de consultes. Pel que fa al perfil dels visitants, durant el mes de juliol es va experimentar un creixement de la demanda de turisme actiu, que busca navegar per la badia dels Alfacs, fer la ruta a les muscleres o activitats aquàtiques com ara kitesurf o caiac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia