Medi ambient

Sant Pere estudia mesures legals contra l'Estat per una altra actuació a la platja

L'alcalde, Agustí Badosa, acusa el servei estatal de Costes de “destrossar” un aparcament i un pas sobre un rec

Costes diu que ho fa per protegir les dunes

Un altre enfrontament entre l'Ajuntament de Sant Pere Pescador i el servei de Costes de l'Estat a Girona. L'alcalde del municipi, Agustí Badosa, acusa Costes de “destrossar” un aparcament i el pas sobre un rec, a tocar de la platja, a la zona del càmping La Gaviota. Assegura que ja ha posat el cas en mans dels serveis jurídics municipals per la “deslleialtat” que considera que hi ha hagut entre administracions ja que, segons l'alcalde, Costes no ha avisat de l'actuació. El cap de Costes a Girona, Jordi Planella, diu que l'aparcament que han eliminat era “un atemptat a l'ecologisme”, i que ho fan per protegir les dunes. Replica a l'alcalde que va pactar amb ell que aquesta actuació es faria passat l'estiu per no interferir en la temporada turística. L'octubre passat ja hi va haver una situació similar (vegeu la peça).

L'Ajuntament de Sant Pere Pescador es va trobar ahir les màquines per sorpresa que llauraven un dels accessos a la platja del municipi. Durant tot ahir van treballar davant del càmping La Gaviota, i van eliminar completament un aparcament per a 200 vehicles, el pas per poder travessar un rec i el camí que uneix dos aparcaments més de la zona. L'alcalde, Agustí Badosa, diu que no han vist el projecte en cap moment i que no han notificat a l'Ajuntament l'inici de les obres, tot i ser dins el terme municipal de Sant Pere Pescador. Per això ha decidit posar el cas en mans dels serveis jurídics.

L'alcalde de Sant Pere també explica que havien demanat diàleg a Costes de l'Estat i que fins i tot ell mateix va trucar-hi el mes passat per demanar una solució pactada, però que no va rebre resposta. L'Ajuntament demanava que els deixessin mantenir aquest aparcament els mesos d'estiu mentre no trobessin una solució per oferir un aparcament alternatiu. “D'aquí a dos anys creiem que tindrem disponibilitat per comprar un terreny o tenir una cessió”, deia Badosa. I assegurava que, per exemple, queda tancat l'accés a Can Martinet, la zona habilitada per fer surf d'estel, i que els cotxes passaran per una altra zona, molt més delicada.

Per la seva banda, el cap del servei de Costes de l'Estat a Girona, Jordi Planella, assegurava ahir que s'ha actuat per protegir les dunes i la vegetació, i que si s'ha tornat a fer entrar màquines al mateix lloc és perquè “el nou alcalde un dia a l'estiu es va dedicar amb nocturnitat a tornar-ho a allisar tot”. Diu que l'aparcament és “il·legal” i que cal evitar l'accés de trànsit rodat a la zona. També explica que en aquest espai s'hi plantaran arbres, que es garantirà l'accés a peu als altres aparcaments i que es farà un camí directe del càmping La Gaviota a la platja, entre altres actuacions.

LES FRASES

El pàrquing és un atemptat a l'ecologisme. Hem de protegir les dunes i la vegetació
Jordi Planella
cap del servei de costes de girona
Tenen una fixació amb Sant Pere. Volíem mantenir l'aparcament a l'estiu fins a trobar la solució
Agustí Badosa
alcalde de sant pere pescador

Fa un any ja hi va haver polèmica

L'Ajuntament de Sant Pere Pescador no és el primer cop que denuncia el tracte “deslleial” del servei de Costes de l'Estat. El 7 d'octubre de l'any passat, el llavors alcalde, Jordi Martí, va acusar de “violència institucional” i d'actuar de “mala fe” el servei que depèn del Ministeri de Medi Ambient per una actuació molt similar a la que es va fer ahir, amb màquines que van entrar a la platja sense notificar-ho a l'Ajuntament. Llavors l'alcalde també va parlar de mesures legals, però finalment no es van dur a terme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia