Medi ambient

Amposta se suma al recurs de la PDE

Fa una crida a la resta de municipis perquè s'afegeixen a la lluita contra el pla

L'Ajuntament d'Amposta s'afegeix al recurs contenciós administratiu contra el pla hidrològic de l'Ebre que la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) presentarà d'aquí a pocs dies al Tribunal Suprem. La junta de govern local ha acordat atorgar poders als advocats de la PDE que formalitzaran la presentació del recurs, després de comprovar que materialment no hi ha temps perquè l'administració local formule el seu propi contenciós al pla de conca aprovat pel Consell de Ministres el 8 de gener passat. “Es tracta de desenvolupar una estratègia conjunta de lluita contra el pla de conca aprovat per Madrid”, defensa l'alcalde d'Amposta, el republicà Adam Tomàs.

Amposta és el primer ajuntament ebrenc que s'afegeix a la lluita jurídica contra el pla, i fa una crida a la resta de municipis ebrencs perquè segueixen el seu camí. Concretament ha enviat el seu acord als altres 51 municipis de l'Ebre, a les 5 EMD i als quatre consells comarcals perquè se sumin al contenciós. Tortosa, Deltebre i Sant Jaume d'Enveja també s'afegiran al recurs de la PDE. “La unió institucional, amb independència dels partits polítics que governin als diferents consistoris, s'anirà desenvolupant a través de diferents accions”, diu el regidor de Medi Natural d'Amposta, Dani Forcadell. Així, treballen conjuntament per presentar una queixa a Europa.

Europa arxiva l'expedient contra l'Estat

La Comissió Europea ha arxivat l'expedient obert contra l'Estat per l'incompliment de la directiva marc de l'aigua, per no haver aprovat el 2009 la planificació del primer cicle dels plans hidrològics. Una aprovació que l'Estat no va fer efectiva fins al 2014 i que enguany ja ha revisat. Segons el Ministeri d'Agricultura, l'arxivament d'aquest expedient significa el reconeixement d'Europa a la feina que ha fet i evitarà el pagament de sancions importants. A més, evita el bloqueig a fons europeus. Pel que fa al procediment d'infracció, es va iniciar el 2010 i va rebre una sentència condemnatòria del Tribunal de Justícia Europeu el 2012. Amb tot, Europa avaluarà el contingut dels plans de conca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.