Medi ambient

Argentona iniciarà a l'octubre la recollida de la brossa porta a porta al Cros

L'Ajuntament ha consensuat amb els veïns el model que s'hi aplicarà d'entre tres propostes

L'objectiu és que el 2017 es dugui a terme a tot el municipi

El barri del Cros d'Argentona començarà la recollida porta a porta de la brossa a l'octubre. Després de setmanes de reunions entre els responsables municipals i els veïns del barri, finalment també s'ha consensuat com es farà aquest tipus de recollida. Inicialment, l'Ajuntament va presentar als veïns tres models diferents per fer el porta a porta i els habitants del Cros s'han decantat per la fórmula de “contenidor amb limitació horària”. A grans trets, aquesta opció planteja distribuir un contenidor per cada comunitat de veïns amb una capacitat d'entre 240 i 360 litres. El servei de recollida el deixarà davant del portal al vespre i el retirarà quan s'hi hagi buidat la brossa. A banda, durant el setembre també es distribuiran 300 contenidors perquè cada habitatge hi dipositi la fracció orgànica de la brossa, així com les bosses de rebuig. La resta de fraccions es podran deixar als contenidors utilitzant bosses normals.

“El model triat té molts més avantatges respecte a les altres opcions i és més còmode”, va assegurar la regidora de Medi Ambient, Aina Gómez (CUP). A més, Gómez va explicar que l'opció triada “és la que més s'adequa a les necessitats i morfologia del barri”. L'objectiu final de l'Ajuntament és fer arribar el porta a porta a tot el municipi el 2017.

LA FRASE

El model triat té molts més avantatges que les altres opcions i és més còmode
Aina Gómez
regidora de Medi ambient de l'Ajuntament d'ARgentona

Eliminació de l'àrea d'emergència

L'entrada en funcionament de la recollida porta a porta al barri del Cros d'Argentona comportarà automàticament el tancament de l'única àrea d'emergència que encara està en funcionament, situada al sector de Bellavista, a la sortida del municipi en direcció a Vilassar de Mar. Aquesta zona és un espai habilitat per recollir les escombraries que no passen pel sistema porta a porta. Tot i això, aquest espai encara registra nivells molt alts de brossa, ja que cada dia se n'hi dipositen 4,5 tones, cosa que representa un 30% del total dels residus que es recullen al municipi. Conscient d'aquest fet, la regidora de Medi Ambient va manifestar que s'apostarà per la pedagogia amb una campanya d'informació que es farà durant l'estiu. A més, Gómez també va anunciar que quan tanqui l'àrea d'emergència està previst que s'obri un dia més a la setmana la deixalleria per així poder-ho compensar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia