Medi ambient

Decepció a Caldes que l'ús de l'aigua no beneficiï la gent

La sentència del Tribunal Suprem que declara que l'aigua de la font de la Mina (o d'en Raig d'en Mel) de Caldes no ha de tenir la consideració d'aigua mineromedicinal no ha agradat als responsables de l'Ajuntament. L'alcalde, Salvador Balliu (CDC), sosté que “el servei públic” de l'aigua del poble no està prou garantit amb la sentència del tribunal. Així –considera Balliu–, s'allarguen els beneficis que les embotelladores obtenen de l'explotació del recurs hídric del poble.

El tribunal ha tombat un recurs del consistori, que considera que l'aigua d'un brollador “en terrenys de domini públic” ha de revertir “en el servei públic”, sosté en un comunicat. Des de fa més d'un segle i per la llei de mines del govern, les empreses embotelladores d'aigua del poble (el grup de Vichy Catalan i Aigua de Ribes) exploten l'aigua “sense que facin res per al poble”, diu Balliu, a banda dels impostos. “L'aigua és un bé comú i hauria d'afavorir la gent.” La concessió de les empreses no té data de caducitat, hi afegeix el batlle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia