Medi ambient

Celrà eliminarà l'ús de tots els herbicides químics

En alguns sectors del municipi ja s'utilitzen tècniques de control biològic

S'endegarà una prova pilot amb un producte alternatiu a base de vinagre

L'Ajuntament de Celrà deixarà de fer servir herbicides químics per al manteniment d'arbres i jardins del municipi. Tot i que la reducció ja s'ha anat duent a terme de forma progressiva, i en els sectors més sensibles ja no se'n fan servir, ara es proposen eliminar-los del tot en la zona residencial del nucli urbà. De fa temps es fan servir tècniques de control biològic per al control de plagues, malalties i males herbes en l'arbrat municipal, i s'endegarà una prova pilot per avaluar l'ús d'un producte alternatiu que té el vinagre com a base.

La iniciativa pretén, a més, anar més enllà de l'administració, i busca la complicitat dels particulars a fi que no facin servir herbicides químics en els seus àmbits privats. Amb aquest objectiu es farà una xerrada informativa el 6 de juliol a l'Ateneu amb intervencions d'Eulàlia Ferrer, regidora de Medi Ambient; Josep Jovani (Tirogaverd SC), assessor en gestió integrada de plagues, i Enric Fàbregas, tècnic de Galanthus, entitat d'estudi i divulgació de medi ambient. La regidora referma la voluntat del consistori d'avançar cap a una jardineria municipal sostenible i ecològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia