Medi ambient

MEDI AMBIENT

Els alcaldes reclamen la neteja del pantà de Flix

Els alcaldes del Baix Ebre van tornar a reclamar ahir la neteja de l'aigua contaminada del pantà de Flix i l'elaboració d'una auditoria externa sobre els treballs que Acuamed ha dut a terme per descontaminar l'embassament. “Sembla increïble que el projecte d'extracció dels llots tòxics no preveiés la neteja de l'aigua contaminada i la retirada del mur de planxes metàl·liques que encerclava els llots”, va manifestar ahir el vicepresident del Consell del Baix Ebre, Enric Roig. En aquest sentit, els alcaldes ebrencs demanen a l'Estat que acabe els treballs per garantir la descontaminació de Flix.

La filtració de les converses dels responsables d'Acuamed en què feien referència a abocar àcid clorhídric al pantà per depurar l'aigua tòxica ha indignat els alcaldes, que demanen la reactivació de la comissió de seguiment de les obres en què participaven els ajuntaments. Els alcaldes també insisteixen en la compareixença de la ministra d'Agricultura i Medi Ambient al Congrés.

D'altra banda, els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate) van presentar ahir als alcaldes del Baix Ebre el projecte d'especialització i competitivitat territorial, que aglutina projectes de diferents ajuntaments ebrencs i consells comarcals que concorreran als fons Feder.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia