Infraestructures i serveis

La plantilla de Móra d'Ebre cobrarà el 40% de les DPO

El consell d'administració de Gecohsa informa que tan sols es podrà assumir aquesta part

El CMQ, pendent d'una reformulació comptable de les productivitats que s'aclarirà divendres

Dia de reunions, decisions i ajornaments destinats a completar la diagnosi del Grup Salut a partir de la radiografia de l'estat de comptes corresponents a l'exercici del 2016 tant de Gecohsa, responsable de l'hospital de Móra d'Ebre, com del Centre Mèdic Quirúrgic (CMQ).

Els consells d'administració de les dues societats convocats ahir van servir per conèixer que els treballadors del centre de la Ribera d'Ebre només cobraran el 40% de les DPO a les quals tenen dret (la xifra és la mitjana respecte al conjunt de la plantilla, perquè no totes les categories estan afectades igual), i que els números del CMQ estan pendents encara d'una jugada comptable de darrera hora que hauria de permetre tancar l'exercici sense pèrdues. El resultat se sabrà divendres vinent, dia en què s'ha convocat altre cop el màxim organisme de la societat per veure la viabilitat legal de la mesura i validar-la, si s'escau. Aquest serà l'últim tràmit abans de posar definitivament sobre la taula l'estat econòmic consolidat de tot el Grup Salut.

Gecohsa va cloure l'any passat amb uns resultats negatius de prop de 700.000 euros, que inclouen els 500.000 destinats a abonar les DPO. Per tal d'equilibrar al màxim la comptabilitat, finalment només es faran efectius 207.000 euros d'aquests complements salarials. Pel que fa a la resta, el consell va aprovar buscar altres figures administratives per aconseguir que es pugui fer efectiu abans de finals d'enguany. Entre les opcions hi hauria una millora del conveni. Alhora, resta el dubte sobre si el Servei Català de la Salut acaba o no fent-se càrrec del compromís d'obres per valor de 300.000 euros.

Pel que fa al consell d'administració del CMQ, la reunió va acabar pendent d'una reformulació comptable. Un “pedaç”, segons fonts consultades, improvisat durant el debat entre els consellers i una posterior trucada a l'auditor de l'hospital que encara està pendent de la concreció i ratificació en el consell de divendres.

Preocupació de l'alcalde de Móra d'Ebre

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, va dir ahir: “Celebro les declaracions de Llauradó en què assegura que no es tornarà a recórrer al fons de reserva del nostre hospital.” El batlle també va declarar que “el fons de reserva hauria de repercutir íntegrament en l'hospital de Móra, perquè és qui els genera. D'aquí es podrien pagar les DPO”. “S'havien consensuat 2,3 milions d'euros d'inversions”, hi va afegir, però considerava que era una incògnita si es podria fer abans del final de la concessió, el 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia