Infraestructures i serveis

Societat

L’Estat es desentén de l’apagada del març

Endesa acabarà de revisar les línies a la tardor, i s’estudia la xarxa a 36 pobles

El govern espanyol descriu l’apagada a 22 municipis de 8 comarques lleidatanes, del 24 de març passat, com “algunes avaries a les xarxes de distribució”. L’apagada va deixar sense llum, calefacció i en algun cas aigua potable durant dos dies pobles i masos durant la nevada al temporal. Alcaldes i consells comarcals van denunciar la manca d’inversió en manteniment de les línies i la poca informació rebuda per Endesa durant els dies del temporal.

L’executiu del PP assegura, també, que Endesa “va activar immediatament un comitè d’emergència per gestionar i coordinar les actuacions necessàries per arreglar les avaries”, en resposta a una pregunta d’En Comú Podem al Congrés. El govern espanyol remarca que “no hi va haver cap incident en la xarxa de transport, que és competència de l’Estat, sinó en les de distribució, de competència autonòmica”. Al respecte, el diputat Jaume Moya (ECP) assegura: “El govern fuig d’estudi i no ens respon sobre garanties de qualitat i costos del subministrament. I surt vergonyosament en defensa d’Endesa, però també assenyala la Generalitat. Exigim a cada administració que vetlli per un servei segur, de qualitat i a un preu just”. Per la seva banda, Jaume Gilabert, alcalde de Montgai i diputat provincial (ERC), considera que “la competència de la distribució de l’energia és d’Endesa, amb qui parlem els ajuntaments”.

Microtalls

La Generalitat va obrir un expedient informatiu a l’elèctrica pel tall. Endesa ja ha conclòs l’auditoria reclamada pel govern i acabarà de revisar totes les línies afectades pel temporal a inicis de la tardor, segons es va informar en la comissió de seguiment, creada a la Diputació de Lleida, reunida fa uns dies. L’incident també va servir per denunciar els microtalls continuats d’electricitat. L’alcalde de Bellvís, Joan Talarn (ERC), explica: “Una empresa independent ha instal·lat 9 registradors per veure la qualitat del servei. Disposarà de les dades dels mesuradors d’Endesa, que, a més, fa un estudi de les xarxes de baixa tensió a 36 pobles. Endesa s’ha compromès que el pla d’inversions de l’any vinent en tindrà en compte els resultats.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona