Medi ambient

Territori

Front comú al Priorat en contra del transvasament d’aigua del Siurana

Alcaldes de la comarca i el Consell Comarcal aproven una moció per exigir a l’Agència Catalana de l’Aigua “un canvi de rumb” en la política hídrica

El consell d’alcaldes i el Consell Comarcal del Priorat van aprovar abans-d’ahir una moció que exigeix un canvi de rumb en la política hídrica de la comarca. El text exigeix a l’Agència Catalana de l’Aigua i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre “la revisió de les concessions d’aigües del Priorat que es transvasen a altres conques, amb especial atenció a les concessions atorgades a la comunitat de regants de l’embassament de Riudecanyes”.

La moció comença constatant que una gran part dels municipis tenen greus problemes d’abastament d’aigua any rere any, i cita els casos de municipis com ara Poboleda, Torroja del Priorat, Porrera, Gratallops, Falset, Bellmunt del Priorat i la Vilella Alta. Alhora, s’argumenta que “la falta d’aigua impedeix el desenvolupament socioeconòmic de la comarca, sobretot del sector agrícola, que és el principal motor de l’economia del Priorat”.

Tot seguit, la moció aprovada recorda que la comarca té una carta del paisatge que té marcats entre els seus objectius: “Conservar i gestionar els paisatges fluvials de manera equilibrada entre la seva conservació i les activitats econòmiques.” En conseqüència, el text aprovat posa damunt la taula un acord de nou punts. El primer exigeix a l’Agència Catalana de l’Aigua “un estudi de l’estat actual de les disponibilitats dels recursos hídrics de la comarca. En paraules del president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia, “el problema d’aigua a la comarca no afecta tan sols alguns municipis, sinó tots”.

LA XIFRA

7
casos de municipis del Priorat són citats en la moció aprovada.

LA FRASE

El problema d’aigua a la comarca no afecta tan sols alguns municipis, sinó tots
Joan Carles Garcia
president del consell comarcal del priorat

Taula de treball amb l’ACA i la Generalitat

Una altra reivindicació aprovada és “exigir a la Generalitat i a l’Agència Catalana de l’Aigua la convocatòria urgent d’una taula de treball amb la participació de totes les parts implicades per afrontar de manera seriosa els problemes d’aigua del Priorat i en concret el repartiment just de l’aigua del pantà de Siurana”.

Des del Consell Comarcal es reclama “una gestió integral” de l’assumpte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia