Administracions

Tossa allarga dos cops en dos mesos l’horari per tancar les terrasses

Segons l’última resolució d’alcaldia, i a petició del gremi d’hostaleria, poden tancar a dos quarts de dues de la matinada

L’Ajuntament de Tossa ha modificat l’horari de tancament de les terrasses, i segons una resolució d’alcaldia del 6 de juliol es poden tancar a dos quarts de dues de la matinada. L’ordenança de terrasses, aprovada al maig, establia el tancament com a molt a les dotze de la nit de diumenge a dijous i de vuit a una de la matinada els divendres i les vigílies de festius.

Amb tot, l’ordenança recull que es podien modificar en dates d’interès de la vila i en temporada d’estiu. Aquest és el primer any que el tancament de les terrasses s’estableix en una ordenança, i el grup de CiU, en l’oposició, critica que ja s’hagin modificat els horaris dos cops en els últims dos mesos. En concret, al juny, mitjançant una resolució d’alcaldia el tancament es va allargar fins a dos quarts d’una de la matinada, però el gremi d’hostaleria va demanar que s’allargués més, i finalment, mitjançant una altra resolució del 6 de juliol, les terrasses poden estar obertes fins a dos quarts de dues de la matinada.

Esglaonament d’horaris

El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tossa, Francesc Zucchitello, va explicar que es va demanar al consistori que s’allargués l’horari segons la temporada d’estiu: “Vam demanar un esglaonament d’horaris en temporada turística.”

Les queixes dels veïns, entre altres coses, van ser el que van acabar motivant l’ordenança. Zucchitello va admetre que hi ha d’haver un equilibri “entre els establiments que han de poder guanyar-se la vida, els veïns i el dret al lleure” dels visitants i vilatans. “S’ha buscat un consens”, va dir el president de l’associació d’hostaleria de Tossa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia