Infraestructures i serveis

La C-51 a Vilardida estarà en obres l’any vinent

La Generalitat invertirà sis milions d’euros en el tram pendent de la via entre Valls i el Vendrell

Ja estan en tràmit els treballs arqueològics previs

En marxa el projecte del tram de la C-51 entre Valls i el Vendrell que quedava pendent de l’execució d’obres de millora per falta d’acord amb el territori. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, va presentar dijous el projecte de condicionament del tram de Vilardida (Montferri) als alcaldes de Bràfim, Rodonyà, Montferri i Vila-rodona, i els va anunciar que està previst que les obres comencin durant l’any vinent.

En concret, el Departament de Territori i Sostenibilitat, que actualment està redactant el projecte, té prevista una inversió de prop de sis milions d’euros per a la millora d’aquest tram, de 2,5 quilòmetres de llarg. Segons va detallar Font als alcaldes, la tardor vinent està previst que s’obri el concurs per a l’adjudicació de les obres, de manera que els treballs arrencarien al llarg del 2018.

La principal millora que s’introduirà en aquest tram serà l’eixamplament de la via, que ara fa sis metres d’amplada i no disposa de cap voral als laterals. Amb l’execució del projecte ara en redacció, el tram passarà a tenir dos carrils (un per sentit de circulació) de tres metres i mig d’ample, i dos vorals laterals d’un metre i mig. Al mateix temps, s’habilitaran també camins laterals concebuts per a la circulació de maquinària agrícola i per a l’accés a les finques de la zona, per garantir així la permeabilitat a banda i banda de la carretera. Alguns d’aquests camins seran de nova construcció i, pel que fa a la resta, se n’aprofitaran de ja existents. Finalment, també està prevista la construcció d’un nou pont sobre el riu Gaià, en paral·lel al ja existent, així com de dos passos superiors i un d’inferior.

Mentre s’enllesteix el projecte, el govern ja ha obert el concurs per als treballs arqueològics previs al jaciment de Vilardida, entre Montferri i Vila-rodona, que està previst que comencin a la tardor en un tram d’uns 500 metres.

La intervenció a la zona es complementarà amb la construcció d’una rotonda a la TP-2002 per millorar l’accés a Vila-rodona. Els treballs tenen un pressupost de 500.000 euros i està previst que comencin a finals d’aquest any.

LA XIFRA

2,5
quilòmetres
són els que tindrà el tram que es millorarà, en què s’ampliarà l’espai per a carrils i es faran vorals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona