Infraestructures

Un carril vermell en l'accés a Santa Coloma Residencial

El govern senyalitza la intersecció de la C-63 i la urbanització

El Departament de Territori i Sostenibilitat pintarà el ferm per facilitar el gir i instal·larà radars informatius de velocitat

La Generalitat de Catalunya farà pintar de color vermell el carril que permet accedir a la urbanització Santa Coloma Residencial des de la C-63 (venint de Vilobí d'Onyar i en direcció a Santa Coloma, i viceversa). El govern vol millorar la senyalització a la intersecció de la carretera amb l'accés i, a més de marcar-hi de color vermell el carril de gir, farà instal·lar radars informatius de la velocitat de circulació “pel tronc de carretera”.

Les tasques de manteniment del Departament de Territori i Sostenibilitat van començar dijous. Els dos primers dies es van dedicar a millorar el ferm d'aquest tram de la C-63, per on passen 10.729 vehicles el dia segons l'estudi d'avaluació de la mobilitat generada inclòs en el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM).

L'equip de govern (ERC i MES) enllesteix des de fa mesos el pla general que s'havia començat en l'anterior consistori, comandat per CiU i amb el PSC i dos regidors no adscrits. De fet, el document urbanístic preveia dues rotondes cap a Santa Coloma Residencial per evacuar el trànsit, però no es faran.

Petició denegada

Cal recordar que a l'agost el servei territorial de Carreteres de la Generalitat ja havia denegat la petició de Santa Coloma de construir la rotonda en l'accés a la urbanització. L'ajuntament la trobava “imprescindible”.

Santa Coloma Residencial és el segon nucli de població més important de Santa Coloma. Actualment hi viuen prop de 1.400 persones, que accedeixen a la urbanització en un tram interurbà.

LA XIFRA

10.729
vehicles
són els que cada dia passen per aquest tram de la C-63. El govern el fa senyalitzar millor fins a la urbanització.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia