Infraestructures i serveis

Foment estudia cedir la B-23 a la Generalitat

El Ministeri de Foment s'ha compromès a negociar el traspàs dels cinc darrers quilòmetres de la B-23 a la Generalitat. Així ho va transmetre divendres passat el secretari d'estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, a l'alcaldessa i els alcaldes d'Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, amb els quals es va comprometre a obrir el diàleg de manera conjunta amb els consistoris i el govern per signar un conveni entre les administracions.

Aquesta és la resposta que Gómez-Pomar va donar a la reivindicació dels ajuntaments de reformar aquesta via i fer-la més urbana. Pilar Díaz, Antoni Poveda i Josep Perpinyà van expressar al secretari d'estat d'Infraestructures la urgent necessitat de transformar l'autopista en una via urbana al tram situat entre Sant Joan Despí i la Diagonal per l'alta densitat de trànsit i el col·lapse diari que registra aquesta via d'accés a Barcelona.

Els alcaldes i l'alcaldessa van explicar a la sortida de la reunió que ara s'iniciaran els estudis jurídics i tècnics per a la materialització del traspàs, que haurà de permetre desenvolupar la reforma que volen els ajuntaments. Es vol fer més permeables els cinc quilòmetres d'autopista i habilitar-hi espais per a carrils bici, carrils per al transport públic i per a vehicles d'alta ocupació, a més de zones verdes i voreres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.