El PSOE de Torrent exigeix la Ciutat de la Justícia

El sòl en que ha d'ubicar-se es troba reservar des de l'anterior legislatura i les obres porten un retard de dos anys

El Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Torrent, exigeix que s'inicien les obres de construcció de la Ciutat de la Justícia.

Fa dos anys, l'alcaldessa i el conseller de Justícia d'aleshores, Fernando de Rosa, anunciaren que començaria a construir-se en 2009 i que seria un dels primers projectes en executar-se i es convertiria en la major seu judicial de la comarca.

Dos anys després, no sols no han començat aquestes obres anunciades, sinó que a més d'això no hi ha projecte clar. No han estat licitades les obres, i ni tan sols hi ha petició de llicència d'obres a l'ajuntament i als pressupostos de la Generalitat no hi ha consignació per a l'anunciada Ciutat de la Justícia de Torrent.

Es van prometre vora 24 milions d'euros per a la seua construcció, però aquesta és l'hora en que no hi ha res substanciat per a una ciutat de la justícia que havia d'albergar 17 òrgan judicials i que obliga jutges i magistrats amb plaça a Torrent, a haver d'organitzar al mil·límetre els diversos departaments dels jutjats de Torrent per poder atendre les necessitats d ela justícia.

Ni ciutat de justícia ni escola

PERE ROSSELL

Quan s'anuncien obres d'infraestructura municipal, sempre s'origina com una mena de moviment de fitxes de dòmino i el simple anunci d'una millora, mou la cua de necessitats que s'originen contínuament al poble.

L'anunci del conseller de la Rosa, va alegrar els polítics i els ciutadans informats torrentins, perquè d'aquesta manera, el treball de jutges i magistrats de l'actual jutjat de la vila, podria obtenir major qualitat física i això redundaria en la qualitat del servei i en la impartició de la justícia, perquè aquesta anunciada Ciutat, acolliria un major nombre de tribunals.

Però a més d'això, la desafecció dels actuals locals dels jutjats, alegrava les perspectives de l'Escola d'Adults de Torrent, que ocuparia aquest edifici i milloraria —en molt— l'escoleta que actualment fa servir per a poder acollir més de 1.500 alumnes que s'amunteguen en aules ben minses i xicotetes.

Així doncs, ni es fa la Ciutat de la Justícia, ni l'alumnat d'aquesta Escola tan apreciada i prestigiada gaudirà d'uns locals dignes. Una vegada més, es pot comprovar que predicar no és donar forment i dissortadament, per molta confiança que el govern de Camps vulga imprimir a la ciutadania, la població més gran de la comarca de l'Horta, sap i coneix que hi ha moltes promeses fetes i que la realitat s'encabota en mostrar una altra cosa ben diferent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.