Infraestructures i serveis

Faran un vial per sortir del centre de Tossa

L’Ajuntament asfaltarà 300 metres de camí, per sobre de la vil·la romana

L’Ajuntament de Tossa de Mar farà un vial per sortir del centre del poble i evitar els embussos en un sector. L’equip de govern ha posat a licitació les obres d’urbanització que inclouran l’asfaltatge d’un tram de 300 metres, per sobre de la vil·la romana dels Ametllers, i que podrien començar abans de l’estiu.

El regidor d’Urbanisme, Manu Mohedano, explica que el camí farà les funcions “de circumval·lació de tot el nucli antic” i reduirà els “punts conflictius” del final de l’avinguda Pelegrí. “Quan es creua amb el carrer Guàrdia, tenim un greu problema de mobilitat. Hi ha carrers estrets i de pujada [el Guàrdia i el Tarull]”.

El pla de millora urbanística d’El Pelegrí inclou el vial i el reforç d’un talús de la vil·la romana. “A la Vil·la hi havíem tingut despreniments a sota d’un hotel i s’hi farà un mur de contenció [d’entre 3 m i 5,80 m]”, hi afegeix l’alcaldessa, Gisela Saladich. Tenint en compte les restes trobades, l’Ajuntament i tècnics de Cultura han hagut de fer prospeccions al subsol abans de les obres.

El vial connectarà el carrer Vil·la Romana amb el Torrent de Can Magí, just per sobre de les restes –són d’entre el segle I aC i el segle V dC–. El vial agilitzarà el trànsit –ara hi ha un cul-de-sac– i hauria d’impedir que hi hagués cotxes mal aparcats, sobretot en temporada alta.

Segons el projecte, el tram del carrer Vil·la Romana tindrà una amplada de 8 metres i vorera a banda i a banda. Al Torrent d’en Magí, hi haurà un vial de 3 metres d’amplada i un aparcament de dos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia