Infraestructures

Conclusions pessimistes en la jornada sobre infraestructures del Penedès

A l'Auditori de l'Arboç s'hi van reunir, ahir, diferents entitats que treballen al Penedès per protegir el territori. L'àmbit del debat van ser les infraestructures de l'Alt i el Baix Penedès. Les conclusions de la jornada, explicades per Pau Batlle, van ser: «Força pessimistes; o canviem el sistema o estem abocats al fracàs.» Es van tractar diversos temes com ara l'excés d'infraestructures projectades sobre el Penedès o la base que les sustenta.

Manel Larrosa, arquitecte membre de l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura, va exposar que la creació d'una autovia paral·lela a l'AP-7 és innecessària. Larrosa aposta per potenciar l'autopista com a eix d'unió entre els pobles veïns però revisant els preus dels conductors que fan ús de l'autopista cada dia. Manel Coderch, membre del Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible de la Generalitat, va posar sobre la taula la idea base dels projectes viaris al Penedès. I va fer incís en el fet que el sistema econòmic actual fluctua segons la demanda energètica. A més, la logística és el puntal de les connexions que s'han d'establir a les comarques.

Durant la jornada d'ahir també es va posar en dubte aquest àmbit. Batlle va definir com una «aberració» la intenció de crear un centre logístic al Penedès. «La logística depèn de les mercaderies», i el trànsit de camions ha experimentat, en els últims anys, una tendència a la baixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.