Infraestructures i serveis

Figueres busca solucions per al pàrquing del carrer del Far

L’antic camp de futbol, amb més de 350 places, està molt infrautilitzat

Fa menys d’un any que es va adaptar, amb un cost d’uns 130.000 euros, i té una despesa de lloguer anual d’uns 50.000

L’aparcament dissuasiu del carrer del Far de Figueres –9.800 m², on hi havia l’antic camp de futbol– està infrautilitzat i ara el govern de la ciutat estudia accions que el facin atractiu per als visitants de la ciutat –ocasionals o diaris– i que justifiquin la inversió de més de 130.000 euros que es va fer per adaptar les enrunades instal·lacions esportives i convertir-les en un pàrquing i els 50.000 anuals de cost del lloguer per a les 350 places potencials, de les quals se’n fan servir poc més de deu.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, admet que els 50.000 euros de cost del lloguer no són justificables pel poc ús que es fa de la instal·lació. Ella mateixa admetia que el dia que hi ha hagut més cotxes n’hi ha hagut vuit. Aquesta infrautilització exagerada és el que fa que es busquin mesures, que van en dues línies. D’una banda, afirmava l’alcaldessa, “s’està estudiant la gratuïtat”. A hores d’ara, el pàrquing és de peatge tou. Hi ha tanques per accedir-hi i cal pagar. L’altra mesura que s’exposa és fer alguns canvis de circulació a la zona per fer més visible el pàrquing a visitants ocasionals que hi accedeixin. En aquest sentit, el regidor de Mobilitat, Xavier Amiel, ha assegurat que seria partidari d’un canvi de sentit de circulació per poder accedir des de l’avinguda Vilallonga al carrer del Far, on hi ha l’entrada d’accés, fet que el convertiria, al seu entendre, en més visible per a qui no el conegui. Aquesta maniobra evitaria haver-hi d’accedir a través del carrer Progrés, un trànsit que fa més dificultós l’accés. Amiel va explicar que existeix un informe de la Guàrdia Urbana que desaconsella facilitar aquest gir a l’esquerra. “Confio –afirma Amiel– poder revertir aquest informe negatiu. Per mi no té sentit, donat que sí que es permet fer-ho al carrer Progrés. Lluitarem perquè aquest gir a l’esquerra sigui possible i buscarem de quina manera podem millorar la visibilitat de l’aparcament.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia