Infraestructures

ICV i ERC de Terrassa no van assistir a la inauguració de la B-40 per «coherència»

Els dos socis de l'equip de govern van mostrar així la seva oposició històrica al quart cinturó

A banda de l'alcalde, Pere Navarro, en la inauguració del tram del quart cinturó entre Viladecavalls i Terrassa hi van assistir una bona part dels regidors socialistes de Terrassa. També hi van ser presents els portaveus de l'oposició, Josep Rull (CiU) i Gabriel Turmo (PP). Per això va sobtar l'absència dels socis de l'equip de govern, ICV-EUiA i ERC.

El portaveu dels ecosocialistes, Manel Pérez, va deixar clar que no hi van assistir per «voluntat», ja que aquest grup sempre s'ha situat en contra de la B-40. A més, el traçat que es va inaugurar representa l'oposició d'ICV-EUiA a aquesta infraestructura. «Per coherència amb el que hem dit no podíem anar a felicitar-nos i a inaugurar una agressió a un tros de la plana del territori vallesà», va assenyalar Pérez, que va insistir que no va ser cap problema d'agenda, sinó un acte «meditat i planejat».

El portaveu d'ERC, Isaac Albert, també va al·legar la posició ideològica del seu grup com a principal raó per no assistir a la inauguració d'aquest tram del quart cinturó. «Vam creure que no feia falta canviar agendes per anar-hi», va remarcar Albert. Si més no, els republicans no comparteixen l'obra. «Sempre hem defensat la connectivitat del Baix Llobregat i el Vallès però no amb les mesures que s'han dut a terme», va recordar el portaveu republicà, que va afirmar que els accessos a Viladecavalls «deixen molt a desitjar». A més, Albert va subratllar que el tram inaugurat és el que compleix «menys» el respecte mediambiental. Amb tot, considera que la B-40 millorarà la mobilitat de Terrassa, «però no la del Vallès».

Les diferències s'accentuen

Les diferències entre els socis de l'equip de govern s'han anat accentuant en els darrers mesos, potser per la proximitat de les eleccions. Les discrepàncies, però, se centren en temes molt concrets en què la solidesa que havia mostrat el tripartit terrassenc trontolla. Per exemple, l'increment de l'IVA que el president del govern estatal, José Luis Rodríguez Zapatero, va impulsar i que entrarà avui en vigor va significar la primera escletxa per a l'equip de govern. La votació d'una moció al ple municipal contra aquesta pujada va ser la primera que van perdre els socialistes en la democràcia.

ICV-EUiA i ERC van tornar a deixar sol el PSC, que defensava el decret de Rodríguez Zapatero per retallar els sous als funcionaris. En temes d'àmbit local, els republicans s'han desmarcat. Així, en l'aprovació del nou consell de joves, ERC va ser el grup més combatiu i va ser l'únic que s'hi va oposar. La mateixa situació es va produir amb la nova trama urbana consolidada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia