Infraestructures i serveis

Figueres renuncia a fer el pavelló nou pel sobrecost

Calculen que l’equipament previst de 5,8 milions d’euros en costaria realment 9 i ara proposen reconduir el projecte

El concurs havia quedat desert perquè cap constructora ho havia volgut assumir

El nou pavelló de Figueres costaria 3,2 milions d’euros més si es fes tal com està projectat, segons els càlculs fets per l’Ajuntament de Figueres. Ahir es va comunicar la problemàtica a totes les entitats esportives que l’haurien de fer servir, en una reunió que es va celebrar a l’ajuntament de la ciutat. Van assistir a la reunió representants de l’Adepaf, del Bàsquet Escolàpies, de l’hoquei Figueres, dels patinatge i del club de voleibol. Al mes d’octubre passat, el concurs d’obres va quedar desert perquè cap de les quatre empreses que s’havien interessat per assumir les obres es va veure amb cor de fer-ho,

L’Ajuntament ha intentat des de l’octubre fer una adjudicació a través d’un procediment negociat, tal com estableix la llei, però no ha trobat la manera de convèncer ningú perquè a les empreses les xifres no els quadraven. Un cop calculat pel serveis tècnics de l’Ajuntament, el cost del pavelló seria de 9 milions d’euros, quan el preu que s’havia previst era de 5,8 milions d’euros.

En aquest punt, el govern ha calibrat diverses opcions entre les qual hi havia dividir la construcció en fases amb l’objectiu d’ajornar, d’aquesta manera, els pagaments, tot i que s’allargués la construcció.

Finalment, però, s’ha escollit deixar enrere el pavelló tal com està previst pel sobrecost exagerat i es preveu la redacció immediata del projecte d’un pavelló d’entrenament, més barat però amb tres pistes i dos vestidors per pista, per cobrir les necessitats reals d’entrenament, l’ús a què es volia destinar de bon principi.

Els treballs d’adequació de l’espai on s’havia d’aixecar el pavelló es van iniciar l’abril del 2019 i el procés de licitació del concurs va iniciar-se en l’anterior mandat i diverses dificultats el van anar endarrerint fins a l’octubre passat. Ara es proposa que el procés es reiniciï. Si tot anés molt de pressa, les obres del nou pavelló es podrien començar a finals d’aquest mandat. Res fa pensar que es poguessin completar els treballs abans de dos anys i mig.

El pavelló de l’Olivar Gran ja es va voler concebre com un equipament per a esportistes, però el projecte inicial es va acabar encarint pels diversos retocs que s’hi van fer. En el pressupost de l’Ajuntament ja es va preveure una partida per a la construcció del pavelló aquest 2021. Fins i tot el terreny s’havia adequat per portar-hi els serveis.

LA XIFRA

3,2
milions d’euros
és el sobrecost calculat de l’execució del pavelló tal com estava previst en el projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia