Infraestructures i serveis

Endesa limita riscos a l’avifauna gironina

Endesa ha invertit un total de 211.000 euros per adequar 64 suports de línies elèctriques i protegir així l’avifauna de les comarques gironines del risc d’electrocució i topades. La companyia ha detallat que intervingut a 21 punts de suport del Baix Empordà, a dotze de Cerdanya, a onze del Gironès, a nou de l’Alta Empordà, a cinc de la Selva, a quatre de la Garrotxa, a un del Pla de l’Estany i a un del Ripollès. Els treballs han consistit en la reforma de caps de torre, en la modificació i redistribució d’aparellatges i en la instal·lació d’elements anticol·lisió i antiposada. A part, l’Alt Empordà serà una de les comarques catalanes, l’única de les gironines, que es beneficiarà del projecte de substitució de torres, també per limitar riscos a l’avifauna. En tot el país, Endesa en substituirà 350.

Durant el 2020, Endesa va adaptar 659 suports a la xarxa elèctrica que té a Catalunya, amb una inversió de 2,2 milions d’euros. Per aquest any, la hidroelèctrica té previst substituir xarxa de baixa tensió de zones boscoses amb cable trenat, que també és un element de protecció de l’avifauna. L’any passat, en va substituir 220 quilòmetres amb una inversió de quatre milions d’euros.

Endesa té desplegades a Catalunya un total de 98.127 quilòmetres de línies elèctriques, més de la meitat de les quals són aèries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia