Infraestructures

Entra en funcionament la planta solar fotovoltaica del poliesportiu de Banyeres de Mariola

Amb aquesta iniciativa l'Ajuntament recaptarà vora de 26.000 €

La planta solar fotovoltaica que l'Ajuntament de Banyetes de Mariola ha instal·lat en la coberta d'una de les pistes del poliesportiu municipal ha entrat en funcionament dies enrere, calculant-se que la seua producció d'electricitat pot suposar uns ingressos anuals de 26.000 euros.

Els treballs d' instal·lació van finalitzar a primers d'octubre i una vegada realitzats els tràmits administratius i l'oportú entroncament a la xarxa elèctrica, actualment la planta ja es troba produint electricitat, la qual és bolcada per a la seua oportuna comercialització.

La instal·lació té una potència de 51,480 kWp, amb una producció prevista de 83.000 kwh/any i ha suposat una inversió de 223.392,80 € que han sigut finançats íntegrament pel fons estatal Pla E 2010. Els ingressos anuals s'estimen en uns 26.000 € de mitjana, xifra que representarà una nova font d'ingressos per a l'Ajuntament per a pal·liar, en part, la menor recaptació per taxes i impostos en els últims anys.

Segons ha comentat el portaveu del l'equip de Govern, Ramón Albero, l'Ajuntament ha apostat decididament per les energies renovables, i també per l'estalvi energètic. Amb esta actuació i altres que s'estan realitzant, com la substitució de làmpades de vapor de sodi pel sistema de díodes leds, permetrà reduir les emissions de CO2 seguint les directrius de política energètica plasmades en el denominat Pacte dels Alcaldes al que es va adherir l'Ajuntament de Banyeres de Mariola en 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.