Infraestructures

maresme

Cabrils vol revisar, en plena obra, l'adjudicació de la piscina coberta

El consistori es nega a pagar més certificacions i demana a l'empresa adjudicatària que compleixi les seves obligacions

Els treballs no s'aturen

L'execució de la piscina coberta no corre perill, però la situació actual fa perillar els terminis previstos inicialment. El nou govern municipal –format per CiU, el PP i VIC– s'ha plantat en el pagament de les despeses del futur equipament i exigeix a l'empresa adjudicatària, Illa SA, que afronti les seves obligacions contractuals.

Segons indiquen fonts municipals, el contracte estipula que el consistori pagarà un 40% del cost de la construcció, dos milions d'euros dels quasi cinc en què està valorada. Segons aquestes mateixes fonts, l'Ajuntament ja hauria pagat fins a cinc de les set certificacions necessàries per engegar l'equipament per un valor aproximat de 750.000 euros i ara es nega a pagar les dues que queden. El contracte no estipula que la proporció 40/60 s'hagi de complir en tots els capítols, sinó en el global, però el govern municipal creu que el més just és que les despeses es reparteixin “des del principi”.

El govern recela de la viabilitat de l'empresa i per això no descarta revisar el contracte i impugnar-lo en el cas que fos necessari. Per aquest motiu està en procés de contractar un assessor financer jurídic que pugui destriar quin és, amb detall, l'obligació de l'empresa adjudicatària, que a més de construir la piscina coberta tindrà dret a explotar-la els pròxims 30 anys.

El nou govern municipal és molt crític amb l'acord a què s'ha arribat amb l'empresa, ja que considera que les arques municipals hi sortiran perdent. Una de les qüestions més criticades és la quota anivelladora de 105.000 euros que el consistori haurà de pagar anualment durant 17 exercicis per garantir la viabilitat del complex. D'altra banda, els estudis econòmics indiquen que caldrà que s'hi abonin fins a 2.200 persones perquè els números quadrin. L'alcaldessa, Lina Morales (CiU), destaca que, tot i les disconformitats als despatxos, les obres continuen el seu curs i podrien estar enllestides a finals d'any.

LA XIFRA

4,8
milions d'euros
és el cost total de la construcció de la nova piscina coberta de Cabrils.

LA DATA

20.12.10
Es van començar
a executar les obres del complex esportiu municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.