Infraestructures

La restauració de la Cava Gran d'Agres descobreixen la data de construcció

Les obres també han descobert el sistema de drenatge del pou de neu

La Diputació d'Alacant ha conclòs recentment l'actuació prèvia a la restauració de la Cava Gran o Arquejada d'Agres. Els treballs inicials han suposat la troballa del sistema de drenatge original del pou de neu i determinar la data de construcció de la cava en 1702.

Els treballs desenvolupats han consistit en la neteja de la superfície del fons de la cava, que incloïa el trasllat d'un teix com a exemplar vegetal característic d'aquell ecosistema, la qual cosa ha permès descobrir el sistema de drenatge del pou. L'altra gran troballa, no obstant, ha estat descobrir la data de 1.702 gravada en una dovella de pedra. Aquest descobriment permet documentar el possible origen de la cava, segons ha comentat el diputat provincial d'arquitectura, Javier Sendra.

La Diputació va adquirir la cava en 2008 i ha invertit en aquesta actuació 100.000 euros. Les obres de restauració de la cava està previst que comencen al llarg de la propera primavera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.