Infraestructures

La Diputació aprova l'ampliació del cementeri de Banyeres de Mariola

Segons el portaveu municipal Ramón Albero l'obra garanteixen els soterraments dels pròxims cinc anys

El ple de la Diputació d'Alacant ha aprovat recentment l'obra d'ampliació del cementeri municipal de Banyeres de Mariola dins del pla complementari al provincial de Cooperació a les Obres i Servicis de Competència Municipal, anualitat 2012. L'obra consistirà en la construcció de 252 nínxols i 66 columbaris, la qual va ser sol·licitada per acord del ple de l'Ajuntament del 15 de març del 2011.

El pressupost és de 275.000 €, dels quals la Diputació subvencionarà el 70%, és a dir, 192.500 €, i el 30% restant, 82.500 €, seran d'aportació municipal. La Diputació ha distribuït la inversió en dos anualitats, 55.000 € a executar en 2012, i 220.000 € en 2013. Els tràmits de licitació i execució de l'obra seran realitzats per la Diputació.

Ramón Albero, portaveu de l'equip de govern local, recorda que l'obra es va sol·licitar per quedar ja pocs nínxols disponibles, el que ha portat a destinar una partida addicional en els pressupostos municipals de 2012 per a la construcció d'altres 32 nínxols amb un pressupost de 31.450 €. Segons Albero, «tenint en compte la taxa de mortalitat local, amb estes dos actuacions es garanteixen els soterraments dels pròxims cinc anys».

Per altra banda, el BOP d'Alacant ha publicat ja l'aprovació definitiva l'ordenança del cementeri. El reglament posa fi a una carència normativa que ha ocasionat dificultats, tant en la gestió com amb relació al dret funerari, contemplant-se ara un termini de 75 anys per a la vigència del dret funerari, respectant les concessions de sepultures atorgades amb anterioritat, tant les concedides a 99 anys com les concedides a perpetuïtat.

Segons la normativa estatal vigent, en l'actualitat no poden existir concessions a perpetuïtat, pel que tots els drets funeraris d'estes característiques passen a un termini màxim de 99 anys des de la concessió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.