Infraestructures

El tancament de la línia 9 del tren aïllarà la comarca de la Marina

S'anuncien iniciatives per aconseguir que no es tanque definitivament aquest sistema de transport i de comunicació

La comarca de la Marina, continua patint el desinterès de les administracions supramunicipals per vertebrar un sistema de comunicacions que aconseguisca unir la comarca amb les capitals Valencianes més importants, i això ho demostra les últimes noticies aparegudes sobre la possible desaparició de la Línia 9 de tren que uneix Dénia amb Benidorm.

Des del Bloc Jove de la Marina Alta, han alertat que la supressió d'aquest servei suposaria l'aïllament total de la comarca amb la resta del territori València, i es que com apunta el secretari dels joves nacionalistes, Blai Server, “amb la supressió de la línia 9, les vies d'accés i sortida de la comarca dependrien únicament d'una autopista de peatges que s'aprofita aquesta particularitat per incrementar els seus beneficis acosta d'uns ciutadans castigats per govern autonòmic i estatal”.

Server ha aprofitat per parlar de la connexió ferroviària Dénia-Gandia, de la qual assegura que “les autoritats competents estan fent-nos veure l'interés en la seua construcció, quan la realitat és que estan estudiant eliminar la connexió amb Alacant per falta d'inversió”, i ha subrallat que és “un contrasentit i s'està enganyat als ciutadans de la Marina”.

Els joves del Bloc també han anunciat que estan estudiant la possibilitat d'encetar diverses campanyes, abans del pronunciament de la consellera infraestructures, per donar a conèixer el possible tancament de la línia i sumar suports per aconseguir garantir el futur de la mateixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.