Infraestructures

Es demana a Paterna que els posen barreres físiques als passos a nivell

La coalició Compromís demana urgent protecció dels vianants a tots els passos a nivell del municipi

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, manifesta tenir certs dubtes al respecte de la seguretat per als vianants que hi ha en els passos a nivell de la línia 1 de Metro pel terme de Paterna.

Aquesta sospita del síndic portaveu de Compromís per Paterna, està fundada amb les queixes veïnals que es reben, relacionades amb la facilitat que hi ha per a que un vianant puga passar quan està la barrera baixada per a un vehicle. És per això que exigeixen que el consistori prenga cartes en l'assumpte i establisca algun impediment físic que revertisca en la seguretat de les persones, perquè “no es pot permetre que la integritat física de la ciutadania de Paterna estiga sotmesa a la desídia de les administracions públiques i a la lenta burocràcia que impera, quan són solucions tècnicament tan senzilles”.

En aquest sentit, Ramón explica que és urgent que el consistori inste a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a posar passos per a vianants amb una protecció adequada i una senyalització correcta. Passos amb barrera i que estiguen separats dels vehicles. Passos que “no existeixen al baixador de la Vallesa, el de Santa Rita, el pas a nivell del c/Juan Bta. Benlloch (junt a la piscina municipal), el pas a nivell del c/Vicent Cardona (junt al Patronat Francisco Esteve), el pas a nivell del c/Miguel Hernández (Molí del Batà) i el pas a nivell del c/la Penya-c/Campanar”.

Però mentres FGV implanta o no més seguretat, mentres la Generalitat soterra o no la línia de Metro, poden passar molts anys. Des de Compromís pensen que el consistori està obligat a protegir a la seua ciutadania i vetlar per la seua integritat física. Per això han requerit que de manera subsidiària l'Ajuntament instal·le barreres físiques que entrebanquen el pas de vianants pels passos a nivell de la línia de Metrovalencia. Barreres que baixarien al mateix temps que ho fan les existents per als vehicles, barreres que existeixen en altres llocs i que demanen per a Paterna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.