Infraestructures

L'Ajuntament de Banyeres vol substituir 90 noves lluminàries per tecnologia “led”

L'acció s'inclou en les realitzades en els últims anys en matèria d'estalvi energètic, com han sigut la substitució de 256 lluminàries al barri de Mariola i carrers adjacents

En l'últim ple extraordinari de l'Ajuntament de Banyeres de Mariola es va aprovar per unanimitat dels tres grups polítics sol·licitar a la Diputació d'Alacant la inclusió en el Pla Provincial d'Estalvi Energètic 2014 de la substitució en 13 carrers de 90 lluminàries de l'enllumenat públic de vapor de sodi per tecnologia led.

Entre les actuacions a realitzar hi figura el sector 1, que comprén el carrer Carretera d'Alcoi, carrer zona de l'Alqueria i carrer Alcoi, amb el canvi de 29 lluminàries. El sector 6, que abarca el carrer Biar, carrer Ventorrillo, Avda. Constitució, carrer Ángel Torró i carrer Jesualdo Ferrero, on es substituiran un total de 32 punts de llum. El sector 22, que inclou en el seu perímetre el carrer Sant Josep, carrer Travessa Sant Josep, carrer Mestre Serrano, carrer Alcoi, carrer Conqueridor i carrer Penya Roja amb 29 noves lluminàries de baix consum.

El pressupost total és de 75.000 €, pel que s'ha sol·licitat a la Diputació d'Alacant una subvenció del 95% d'acord amb les bases de la convocatòria, corrent a càrrec de l'Ajuntament el 5% restant. El projecte ha sigut redactat pels tècnics municipals en col·laboració amb l'Agència Provincial de l'Energia i, segons els seus càlculs , la substitució d'estes lluminàries generarà un estalvi d'energia estimat en 8.578 € a l'any.

L'acció s'inclou en les realitzades en els últims anys en matèria d'estalvi energètic, com han sigut la substitució de 256 lluminàries al barri de Mariola i carrers adjacents, o la més recent amb la substitució de 96 lluminàries en els sectors 23 i 29 a l'Avda. Ramón i Cajal, carrers Villena, Pintor Sorolla, Ruperto Chapí, Correus, Emilio Berenguer Mora i Avda. 9 d'Octubre, a més de la instal·lació d'una planta solar fotovoltaica al poliesportiu municipal o la reducció de potència als comptadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia