Infraestructures

infraestructures

Els Mossos custodien les expropiacions de la MAT

Més policies que manifestants a Sant Gregori

A tot el tram faltaven una vintena de propietaris per signar

El centre cívic de Sant Gregori va acollir ahir al migdia l'inici de les signatures de les últimes expropiacions de la MAT, les del tram Bescanó-Santa Llogaia, sota un fort desplegament policial arran de la protesta convocada per la plataforma No a la MAT. Agents provinents de quatre furgons dels Mossos i diverses patrulles van barrar l'accés a la sala del centre cívic on es van fer les signatures a la vintena d'opositors que cridaven “No a la MAT, ni aquí ni enlloc”. A més, els tècnics de REE també van arribar custodiats en un vehicle policial.

Entre ahir, avui i demà estan citats a la signatura de les actes d'ocupació una vintena de propietaris dels més de 400 als quals afecta la MAT. Són els únics amb què REE no ha arribat encara a cap acord. És una situació molt diferent a la que es va viure en el primer tram de la MAT, el de Sentmenat a Bescanó, on hi havia molts propietaris pendents de signar i molt moviment ciutadà contrari al carrer. Tot i la convocatòria oficial de l'Estat, es preveuen signatures a 14 ajuntaments. A la meitat de pobles l'únic que queda per firmar és el mateix ajuntament. En els altres set, el que té més volum de propietaris pendents és justament Sant Gregori, que va ser el primer ahir a obrir el foc. La primera propietària a passar pel centre cívic va ser Montserrat Mestres, que va explicar a la sortida: “Jo sóc contrària a la MAT però m'han dit que si no signava acabaria anant a judici i jo no vull problemes, m'he vist forçada a signar.” Ella, com altres dels citats ahir a la població, és una propietària que en principi no estava afectada pel pas de la línia, però que, a causa de petits canvis de traçat, ara ho estan.

A REE expliquen que en la majoria de casos es tracta de propietaris que no s'havien pogut localitzar fins ara, tot i que admeten que també n'hi ha alguns en què no han volgut signar cap acord.

LA XIFRA

80
torres
són les que actualment estan ja aixecades del tot o gairebé del tot. En tot el tram n'hi haurà 115.

LA DATA

2015
és l'any
en què ha d'entrar en funcionament tota la línia de la MAT. La previsió és acabar les torres a mitjan 2014.

LA FRASE

Durant anys hi ha hagut molta oposició, però desgraciadament ara poca cosa podem fer per aturar-la
Quim Roca
Alcalde de sant gregori


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia