Infraestructures

Paterna podria incórrer en una il·legalitat per aconseguir la Zona Franca

L'equip de govern del PP continua amb la tramitació i fa oïdes sordes als advertiments dels experts i dels grups de l'oposoció

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, lamenta que malgrat el requeriment que va fer a l'alcalde, perquè paralitzara la tramitació de l'expedient de creació del Consorci Zona Franca, la Junta de Govern Local ha aprovat una nova modificació del conveni que hairien de signar amb l'INVIED (organisme depenent del Ministeri de Defensa) per a tindre disposició dels terrenys on s'ubica el megaprojecte urbanístic”.

Després d'aquest acord, els membres de la Junta de Govern han comés una temeritat legal al continuar amb la tramitació d'un expedient que té com a objectiu final la creació del Consorci Zona Franca, més encara després que se li fera saber oficialment que ja no podrà constituir-lo, segons la nova Llei estatal de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local.

Amb aquest últim acord, Lorenzo Agustí fa un intent a la desesperada per obtindre els terrenys que li reclama insistentment el Ministeri d'Hisenda per a autoritzar la Zona Franca. Amb un document, aportat per l'alcalde, sense que conste ni data, ni signatura, ni cap registre oficial de com ha arribat a l'Ajuntament, ni cap comunicació oficial ni capçalera que identifique que el document prové del Ministeri de defensa o de l'INVIED.

Per a la coalició ecavalencianista, “Agustí continua en la seua agonia, de manera caòtica i improvisada, i només “ironitza” sense acceptar que legalment ja no podrà participar directa ni indirectament en la Zona Franca, ni constituir cap Consorci per a posar en marxa el megaprojecte, tal i com s'ho va auto-aprovar en octubre pel Ple de l'Ajuntament. Tot per què l'Ajuntament de Paterna, intervingut per l'Estat, té un Pla d'Ajust que l'inhabilita per a crear nous organismes, entitats, societats, fundacions o consorcis”.

No hi ha dubte que la disposició legal que ara prohibeix la creació o participació de l'Ajuntament en Consorcis, ja estava inclosa a l'avantprojecte de llei a febrer de 2013, aquell que han emprat per justificar les retallades en serveis municipals, per la qual cosa no es tracta de cap modificació d'última hora, per la qual cosa l'alcalde ja hauria d'haver tingut en compte aquest risc en la tramitació de l'expedient de creació del Consorci i les despeses realitzades fins ara en la seua promoció i tramitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia