Infraestructures

El projecte de l'autopista fins a Lloret, llest a la tardor

Segons el govern, s'hi han introduït “modificacions tècniques” que n'han endarrerit la redacció i les obres no començaran aquest any, sinó a principi del 2015

Es manté la idea d'inaugurar el tram el 2016

El projecte per prolongar la C-32 –l'autopista de la costa– entre Blanes i Lloret de Mar estarà redactat i es presentarà als alcaldes de la Costa Brava sud i a la premsa la tardor que ve. Segons han explicat fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat, la redacció s'ha endarrerit una mica perquè s'hi han introduït “modificacions tècniques”. Pel que fa a les obres, es calcula que començaran a principi del 2015, uns mesos més tard del que s'havia previst inicialment, però es manté la idea d'acabar-les i inaugurar-les el 2016.

El setembre passat, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar que havia aconseguit desencallar aquesta obra, tan reivindicada al territori, ja que es considera una obra estratègica per al turisme i els veïns. Va explicar que la prolongació de la C-32 fins a Lloret, que sempre s'ha concebut com una via d'un sol carril per banda –a diferència de la resta de l'autopista–, tindrà un cost de 60 milions, que assumirà Abertis, tot i que aquest nou tram de 13 quilòmetres serà gratuït per als usuaris. Pel que fa al calendari, Vila va parlar llavors de començar les obres el 2014 i tenir-les enllestides abans de finals de legislatura; és a dir, el 2016. Aquest càlcul es va mantenir uns mesos i, de fet, a principi d'any es preveia poder presentar el projecte públicament durant el mes d'abril, però finalment el projecte que està redactant la concessionària s'ha endarrerit. La Generalitat confia, però, inaugurar el tram el 2016.

La prolongació de l'autopista de la costa permetrà més fluïdesa de trànsit a la zona. Fins ara, la via acaba a Tordera, on connecta amb la carretera de Blanes. Per arribar a Lloret, s'ha d'anar a Blanes i creuar tot el municipi per la GI-682, fet que provoca importants retencions alguns dies d'estiu.

LA XIFRA

60
milions d'euros
és el pressupost aproximat que tindrà l'obra i que serà assumit per Abertis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.