Infraestructures

El castell de Banyeres de Mariola comptarà amb un pavelló de recepció i lavabos

ha estat aprovat el projecte presentat per la municipalitat d'aquesta vila d ela comarca de l'Alcoià

La Direcció General de Cultura de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha aprovat el projecte presentat per l'Ajuntament de Banyeres de Mariola de “Instal·lació d'un pavelló amb lavabos i recepció” al recinte del castell.

La instal·lació d'aquesta nova infraestructura «s'ubicarà amb vista a les escales d'entrada i dins del considerat com possible segon recinte murallat del castell que en l'actualitat es troba molt emmascarat per les construccions existents», segons ha indicat el regidor de Patrimoni Ramón Albero. A més, «a fi de minimitzar l'impacte visual, i que resulte coherent amb l'entorn del castell, el pavelló serà de reduïdes dimensions, d'uns 8 m2 aproximadament, i es realitzarà amb materials naturals i utilitzant colors integrats, sense caure en mimetismes historicistes i prenent com a referència actuacions semblants realitzades en altres fortaleses».

El cost del projecte és de 40.677,11 €, dels quals la Conselleria subvencionarà 20.000 €, pràcticament el 50 %, corrent els 20.677,11 € restants a càrrec municipal. El termini d'execució d'estes obres és d'un mes, pel que no es podrà visitar el castell des del 15 de setembre fins al 15 d'octubre, aproximadament.

En paraules d'Albero, «al tractar-se d'una actuació sobre un monument BIC es realitzarà el preceptiu seguiment arqueològic i patrimonial per a determinar els possibles elements que es trobaren, mitjançant la presència in situ d'un arqueòleg que supervisarà els treballs d'instal·lació, aportant la documentació gràfica i certificat de les possibles afeccions positives o negatives que puguen sorgir. Esta actuació, unida a l'obra recentment aprovada de restauració de la volta de l'aljub, suposarà millores perceptibles en un singular exponent del nostre patrimoni, com és el castell».

Amb esta actuació se satisfà una creixent demanda dels visitants sobre la disponibilitat de lavabos, i s'ubicarà el centre de recepció abans de l'entrada del castell, el que suposarà una millora en el control de les visites respecte a la ubicació actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia