Infraestructures

L'Ajuntament de Serinyà compra una casa antiga per fer-hi equipaments

Als baixos de ca la Lola, una propietat situada al mateix edifici on hi ha l'espai jove, s'hi conserva el que queda de l'última barberia del poble

L'Ajuntament de Serinyà ha adquirit l'edifici del centre del poble conegut com a ca la Lola per destinar-lo, a la llarga, a equipaments. Molt probablement servirà per ampliar l'espai jove can Beia, amb el qual ca la Lola comparteix un mateix edifici –d'origen medieval i remodelat en diverses ocasions al llarg dels anys–, que tenia uns propietaris diferents. L'adquisició ha costat uns 57.000 euros, finançats amb el pla d'obres i serveis de la Generalitat. Ara el consistori hi està fent unes obres de consolidació, amb diners de la Diputació. Abans de fer el traspàs, l'antic propietari va refer la coberta. Ca la Lola té una planta baixa i dos pisos. A baix encara s'hi conserva el mobiliari de l'última barberia que hi va haver al poble, que l'Ajuntament té la intenció de conservar i mostrar com a testimoni d'un tipus d'establiment que als pobles petits ha anat desapareixent. La barberia de ca la Lola va tancar “fa molt de temps” –recorda l'alcalde, Josep Antoni Ramon– però encara hi ha persones grans que en van ser clients, i també l'últim barber, de nom Marcel.

Remodelació d'El Casalet, que compleix deu anys

La mateixa convocatòria del pla d'obres i serveis de la Generalitat que ha permès l'adquisició de ca la Lola, ha servit a l'Ajuntament de Serinyà per cobrir la despesa que ha suposat la remodelació de la llar d'infants municipal, El Casalet. Pressupostades en 29.000 euros, les obres han consistit, entre altres accions, a reformar els lavabos, pintar de nou les sales i canviar de lloc la caldera de la calefacció, per guanyar espai. Inicialment, l'Ajuntament s'havia plantejat la construcció d'una llar d'infants nova, però la idea es va descartar per falta de recursos. El Casalet, doncs, continua ocupant la meitat dels baixos de l'edifici de l'ajuntament, mentre que a l'altra meitat d'aquesta planta hi ha dues aules que fan servir els alumnes de l'escola Bora Gran, situada a pocs metres de la casa consistorial. Si s'aconseguís fer l'ampliació de l'escola, a la qual aspira el consistori (des de fa anys s'estan utilitzant mòduls prefabricats perquè no hi ha prou lloc), aquestes dues aules quedarien lliures i aleshores la llar d'infants podria guanyar espai.

El Casalet té vint nenes i nens matriculats, que estan a càrrec de tres educadores. El centre compleix deu anys aquest curs i, per commemorar-ho, l'Ajuntament ha convidat els primers alumnes que va tenir la llar d'infants a ser els pregoners de la festa major, que se celebrarà el mes vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia