El Villar neteja el Balsón de l'entrada del poble en previsió de la gota freda

Els comuners de la Foia inverteixen a millorar la bassa de reg i demanen la restauració de la séquia que canalitza l'aigua des de la mina

Tot just en aquesta setmana, han acabat les obres de neteja del Balsón del Villar, un embassament artificial que data de la fi del segle XIX i que va ser remodelat durant els anys noranta del passat segle XX. Ara, les màquines han acabat la neteja periòdica que els comuners i copropietaris de la Foia hi fan de tant en tant.

La notícia, no obstant això, no és sols la neteja d'aquest gran recipient d'aigües pluvials que aprofita per a regar un segment del terme municipal, sinó també la preocupació sobre la pervivència de les més de dues dotzenes d'ànecs que hi ha al recinte i que perilla arran de la baixada de nivell de l'aigua continguda.

Tant és així, que, a punt d'assecar-se el seu fons barrejat amb fangs i tarquim, l'Ajuntament de la vila va decidir fer un ban mitjançant el qual s'anunciava al veïnat que rescatara els ànecs. Una vegada netejat el fons del Balsón i amb les primeres aigües provinents de les pluges d'aquests dies, comencen a tornar-hi els ànecs.

La neteja s'ha fet a càrrec del pressupost extraordinari que els comuners de la Foia hi han destinat. Com que l'embasament recull únicament i exclusivament les aigües pluvials, també rep els fangs que aquestes hi aboquen, fet que ompli el fons del Balsón. Perquè això no passe, no és la primera vegada que la Junta de Comuners de la Foia han adreçat propostes a l'ajuntament de Villar perquè siga restaurada la séquia que, ara fa molts anys, transportava i canalitzava l'aigua de la mina de la rambla Castellana i que es troba totalment col·lapsada en diverses tramades. Aquesta proposta resulta clarament viable, si es té en compte la nova tecnologia existent per a la seua canalització i, d'aquesta manera, el Balsón de l'entrada del poble, disposaria sempre d'aigües de millor qualitat, que no ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.