Infraestructures

Unanimitat al Parlament davant el mal estat de l'estació d'Hostalric

Tots els grups de la comissió de Territori aproven que es demani a Adif una “actuació urgent” per les filtracions i humitats que hi ha des de fa tres anys

La comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament va aprovar ahir al matí per unanimitat una resolució perquè la Generalitat “sol·liciti a Adif l'actuació urgent per solucionar les filtracions i humitats als accessos als passadissos i al pas subterrani, i reposar el material desaparegut a l'estació de trens d'Hostalric”. Tots els grups de la comissió van estar d'acord amb el text, proposat per ICV i esmenat per CiU.

La proposta de resolució va ser presentada pel diputat gironí d'ICV, Marc Vidal, que ahir no va poder ser a la comissió. Va ser Hortènsia Grau l'encarregada d'exposar-la. Grau va recordar que l'estació d'Hostalric està en una situació de deixadesa important per part del seu gestor de manteniment, l'empresa Adif, que pot posar fins i tot en perill els usuaris. “Des de fa tres anys la situació és d'una evident manca de manteniment”, va ressaltar la diputada d'ICV, que va denunciar que “a més d'aquesta situació, fa més de dos anys que han desaparegut els passamans d'acer inoxidable de les rampes d'accés al túnel subterrani per un presumpte robatori i encara no han estat reposats”. Grau va recordar també que des de l'Ajuntament d'Hostalric s'han fet diversos requeriments a Adif des de fa temps sense obtenir cap resposta.

Des de CiU, Pere Vila va defensar que la seva esmena –que la Generalitat “sol·liciti” a Adif l'actuació en lloc de “consensuar amb” ell, com deia la proposta d'ICV– era “amb voluntat de millorar el text”. Vila va remarcar que es tracta “d'un gruix d'inversió petita, que ja hauria d'estar resolta des de fa temps, sobretot perquè des del territori s'ha sol·licitat reiteradament”.

La resta de partits de la comissió també van donar suport a la resolució, inclòs el PP. La diputada popular Eva Garcia va afirmar que coneixen la situació de l'estació d'Hostalric “fruit d'actes violents incívics” i va subratllar que el govern del PP està fent “moltes obres de millora i manteniment”. Marc Sanglas, d'ERC, va lamentar que la situació faci que la comissió hagi de pronunciar-se fins i tot “en coses lògiques de manteniment” i des del PSC Jordi Terrades es va mostrar més partidari del text inicial d'ICV. Pel que fa a Ciutadans, Matías Alonso va criticar que en ple segle XXI “no s'arribi a uns estàndards mínims de qualitat”.

La resolució inclou també un segon punt en què es demana al govern de l'Estat “l'establiment d'un pla de millora de la gestió i manteniment de les estacions de tren de Catalunya que presentin un estat de deixadesa o que impliqui riscos per als seus usuaris, com és el cas de l'estació d'Hostalric”.

LES FRASES

S'estan fent moltes obres de millora, però és cert que Hostalric ho necessita urgentment per accions d'incívics
Eva Garcia (PP)
El gruix d'inversió és petit i ja hauria d'estar resolt des de fa temps, perquè des del territori s'ha demanat reiteradament
Pere Vila (CiU)
És una propietat antiga que està en una situació de deixadesa important, que pot posar fins i tot en perill els usuaris
Hortènsia Grau (ICV-EUiA)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia