Infraestructures

ICV veu contractes a dit al Segarra-Garrigues

ICV va presentar ahir l'informe jurídic en què assenyala possibles il·legalitats en contractacions del canal Segarra-Garrigues. L'estudi indica que es podrien haver vulnerat normes de contractació pública i pretén aclarir si les contractacions, qüestionades per la Sindicatura de Comptes, van suposar un perjudici per a les arques públiques. “En l'informe de la Sindicatura hi ha valoracions lapidàries, com el fet que no es va realitzar cap procediment per contractes majors que superen els 140.000 euros només durant el període 2010/11”, segons l'advocat Hug Sierra, autor de l'informe.

La denúncia es basa en un dictamen jurídic, elaborat a partir de l'informe de la Sindicatura de Comptes sobre la gestió de l'empresa Regs Segarra-Garrigues (Regsega) els anys 2010 i 2011.

ICV, que presentarà l'informe a la fiscalia dimarts vinent, denuncia especialment les adjudicacions directes de contractes per un import que faria preceptiu el concurs, però en alguns casos s'ha camuflat la quantia a través del fraccionament de despeses o executant la contractació a través de convenis, segons l'estudi jurídic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia