Infraestructures

Compromís demana la restauració de la legalitat infringida per les obres del mercat d'Elx

Es pretén recuperar la zona verda que ha estat eliminada en contra de la normativa municipal

La candidata de Compromís a l'Alcaldia d'Elx, Mireia Mollà, ha assegurat hui que les obres per al mercat provisional que estan realitzant-se en l'avinguda del País Valencià han infringit la normativa que regula el PGOU i, per tant, “anem a procedir a registrar un escrit administratiu demanant la restauració de la legalitat urbanística per tal de recuperar la zona verda que ha estat eliminada en contra de la normativa municipal”.

Mollà ha assenyalat que “la normativa del PGOU és molt clara i indica en el seu article 55 que la provisionalitat d'unes obres ha de deduir-se de les mateixes característiques i, en este sentit, estem parlant d'una construcció que seu sobre una llosa de formigó”.

Davant aquesta situació, la candidata de Compromís a l'Alcaldia d'Elx ha explicat que “la llei urbanística regula les situacions en què hi ha obres no legitimades per autorització urbanística o disconformes a ella, com entenem que és este cas, i d'acord amb esta normativa reclamem a restaurar la legalitat infringida, que comportaria enderrocar la construcció actual i tornar el terreny l'estat anterior a les obres” i ha afegit “amb este escrit administratiu que registrem l'Ajuntament està obligat a donar-nos una resposta en el període de dos mesos”.

La candidata ha subratllat que “des de Compromís per Elx portem més de dos anys reclamant que este projecte es dissenye des d'un punt de vista sostenible en termes econòmics, culturals i de mobilitat urbana, però des del primer moment l'alcaldessa, Mercedes Alonso, s'ha entestat en imposar el seu model sense tenir en compte els perjudicis que està causant a la ciutat, de manera opaca i negant-se a dialogar amb els agents implicats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.